Educació

educació

La Generalitat estudia ampliar la FP en automoció a Mataró

L’Institut Miquel Biada de Mataró ha sol·licitat a la Generalitat impartir un cicle superior de grau en automoció el curs vinent per donar continuïtat els estudis que ja imparteix. Això, segons el director del centre, Jaume Arcos, permetrà potenciar altres estudis com els d’electricitat o química que també tenen molta demanda per part dels empresaris que no troben mà d’obra qualificada.

La consellera d’Educació, Anna Simó, que ha visitat aquest migdia les instal·lacions de l’institut que fa més d’un any l’Ajuntament va traspassar a la Generalitat, manté que la nova oferta arreu del territori es donarà a conèixer abans de juliol. “S’ha de fer el possible, perquè els joves vagin cap a les famílies amb més sortida laboral, encara que no siguin les més atractives per ells”, apunta la consellera.

Justos d’espai

L’IES Miquel Biada reclama més espai a les instal·lacions, que temporalment comparteix amb els serveis municipals de Benestar Social. En el traspàs que es va fer del centre es va acordar per tres anys i prorrogables fins a cinc per traslladar les dependències municipals. Al centre s’imparteixen des de fa més de vint anys estudis de mecànica i electrònica i actualment ofereix nou cicles mitjans i set de superiors.

Actuacions pendents

Des de la conselleria properament donaran a conèixer com serà el projecte de l’institut de les Cinc Sènies que s’ha de construir al barri de Rocafonda, en el mateix lloc on hi ha els barracons amb que es va iniciar el projecte i que aquest any ha de veure començar l’obra del futur edifici. L’altre projecte pendent per part de la Generalitat és la construcció de l’escola Joan Coromines que des de fa anys espera el seu torn després que l’Ajuntament cedís el solar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona