Educació

Figueres lliura els Premis 8 de març Maria Rosa Ymbert contra la desigualtat de gènere

Figueres ha lliurat aquesta tarda, a l’Auditori de Caputxins, els Premis 8 de març Maria Rosa Ymbert contra la desigualtat de gènere, que enguany arriba a la divuitena edició. Els premis són un homenatge a la figuera de Maria Rosa Ymbert, pel seu compromís en la igualtat entre homes i dones. Enguany, a aquests premis dirigits a estudiants de segon cicle d’ESO (3r i 4rt), s’hi han presentat 23 treballs en la categoria literària i 14 en categoria artística, un total de 37 projectes. L’objectiu, que els joves expressin i plasmin de manera creativa, a través d’un dibuix, fotografia o escrit literari sobre la igualtat entre homes i dones.

Els guanyadors d’aquest any en categoria literària són els següents: Primer Premi: Elna March Puigdevall (4rt ESO INS Castelló Empúries). Un cigne qualsevol. El jurat ha valorat la seva bona escriptura i narració, ser emociant i fer vibrar i malgrat el final, que s’entreveu tràgic, cal dir que sí, que sempre hi ha una sortida. El segon premi ha estat per Lilian Mamani Garcia (4rt ESO La Salle de Figueres). 8M. Destaca per ser un poema, sempre més difícil d’escriure, un text reivindicatiu, que plasma amb molta força i alhora, de forma delicada i destaca noms de dones.

El tercer premi ha recaigut en Manal Lachaal Lachkar (3r ESO INS Muntaner). El carrer de les camèlies. Destaca per trencar el sostre de vidre, les barreres invisibles que impedeixen la igualtat i per plasmar la necessitat de trencar estereotips de gènere, encara molt presents.

Els guanyadors d’aquest any en categoria artística són els següents:

Primer Premi: Quim Ybarra Baget (3r ESO La Salle Figueres). Prou maltractaments. Destaca per ser molt potent, per la força que transmet, per ser plàsticament molt bo i per tenir la capacitat de transmetre emocions i estats d’ànim: la soledat, el dolor...

El segon premi: Mireia Lago Llauradó (4rt ESO INS Vilafant). Escac i mat. Destaca per la simbologia que utilitza per transmetre el missatge, la força del mirall, creuant les imatges de les peces d’escac i pel simbolisme del tauler d’escac: estratègia, intel·ligència...

El tercer premi ha estat per Isabela Crespo Cabrera (4rt ESO INS Castelló d’Empúries). Igualtat és equitat. El jurat ha destacat els colors, la composició, la capacitat de transmetre visualment un missatge molt clar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona