Educació

sant pere de ribes

Comencen les obres de l'institut Montgròs

El centre es podrà estrenar el setembre del 2011, segons el govern local

L'institut no té garantit el batxillerat, que dependrà de les matriculacions

Els treballs perquè el reivindicat institut de secundària Montgròs de Sant Pere de Ribes sigui una realitat ja han començat, amb la previsió que l'edifici estigui acabat d'aquí a deu mesos. Les obres han començat quan FECSA ha retirat les línies de mitjana tensió als terrenys on s'ha d'edificar el nou centre. Quan s'hagi soterrat el cablejat, començaran pròpiament els treballs per habilitar el nou vial del carrer Joan Cuadras i construir l'institut. Segons el govern local (PSC, ICV i ERC), els alumnes podran començar les classes al nou edifici el setembre del 2011.

“Creiem que això és una bona notícia per a tothom i que suposarà una millora molt important”, va assegurar la regidora d'Educació, Carme Farràs (ERC), en una roda de premsa convocada dimarts a la tarda als terrenys on es construirà el centre educatiu, a pocs metres del pavelló i de l'escola els Costerets de Ribes.

El nou edifici ocuparà 3.500 m² d'un solar d'una extensió de 5.500 m², i tindrà tots els accessos pel carrer Joan Cuadras. El centre estarà dividit en dos edificis, que tindran un menjador, una cuina, laboratoris i tallers, un gimnàs, vestidors, una biblioteca, zones de servei i pati, entre altres espais.

Barracons des del 2007

Actualment, al Montgròs s'hi imparteixen classes a més de 200 alumnes en uns mòduls prefabricats situats just al costat de l'escola els Costerets; els joves estan instal·lats en barracons des del 2007. La construcció de l'edifici deixarà lliures aquests terrenys a prop de l'escola i permetrà, a la vegada, començar les obres d'un nou pavelló esportiu al nucli de Ribes.

GISA va adjudicar definitivament al març les obres de l'institut a l'empresa Garrofé i Roca SA, per un import de 4 milions d'euros més IVA. L'institut tindrà tres línies d'ESO (actualment hi ha tres línies de primer d'ESO i dues entre segon i quart).

El batxillerat, pendent

El batxillerat, però, només s'impartirà al centre en funció de les matriculacions que hi hagi el curs vinent. “En un centre que comença de nou, la idea és que s'hi pugui fer batxillerat”, va assegurar la regidora d'Educació, tot i reconèixer que només s'aconseguirà segons la demanda, un requisit que es necessita “a qualsevol centre” de secundària, segons Farràs. L'any passat, l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes va acordar, per unanimitat de tots els grups, exigir al Departament d'Educació que l'institut Montgròs oferís batxillerat, tal com estava previst inicialment; no obstant, l'únic compromís del conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha estat posar-lo en marxa si hi havia una demanda de més de 120 alumnes per cursar batxillerat a Ribes.

LA FRASE

L'inici de les obres és una bona notícia per a tothom, suposarà una millora molt important
Carme Farràs
regidora d'educació

LA XIFRA

4
milions d'euros
més IVA és el pressupost de l'institut, que hauria d'haver començat a funcionar aquest any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA