Educació

sant pere de ribes

La casa d'oficis forma trenta joves en noves tecnologies

Joves d'entre 16 i 25 anys reben formació en disseny de pàgines web i sistemes i xarxes d'informàtica a les Roquetes

La casa d'oficis, situada a l'Aulari Blanc, ofereix tres mòduls diferents i un petit sou als seus alumnes

Trenta joves d'entre 16 i 25 anys s'estan formant en sistemes i xarxes d'informàtica i disseny i manteniment de pàgines web a la nova casa d'oficis de les Roquetes. Es tracta d'una iniciativa que substitueix les antigues cases taller, centrades en l'àmbit de la construcció, a través de la qual els alumnes reben uns 250 euros al mes per formar-se en noves tecnologies. La casa d'oficis ofereix tres mòduls diferents amb deu alumnes cadascun, en què els primers sis mesos s'imparteixen classes teòriques i els sis següents, pràctiques (i un sou més elevat, al voltant de 500 euros).

Les classes, que van començar l'octubre d'enguany i acabaran l'octubre del 2011, tenen lloc a l'Aulari Blanc, un edifici municipal situat al costat de l'escola les Roquetes. “Intentem formar els joves en nous oficis”, apunta l'alcalde, Josep Antoni Blanco, que va realitzar una visita al centre a final de novembre. La iniciativa té un cost de 460.000 euros, 350.000 dels quals provenen d'una subvenció del Fons Europeu d'Ocupació i Treball. L'Ajuntament serà una de les administracions que contractarà els serveis dels joves durant el segon semestre de formació.

“Una bona iniciativa”

“Em van trucar dels Serveis Socials de l'Ajuntament per proposar-me que vingués a les classes, i crec que és una bona iniciativa”, explica Samira Elhabri, una jove de 17 anys del municipi que assisteix a la casa d'oficis. Elhabri va acabar l'ESO, i després va assistir en un curs de dependenta de comerç. “El meu pare no em deixa treure'm el vel, així que em costa trobar feina de dependenta. Aquí, però, no em posen pegues”, afegeix la jove, que assegura que li agrada especialment l'àmbit de les pàgines web. Zakia Abarkane també té 17 anys. “Estava fent un curs de gestió administrativa de dos anys, però era molt difícil”, diu. Després de ser alumna de la casa d'oficis, el seu objectiu és “aconseguir feina a una empresa d'informàtica”. Amb 16 anys, Tania Luque va accedir als cursos de noves tecnologies per formar-se. “Crec que és una bona oportunitat”, sosté.

L'objectiu, trobar feina

“El gran propòsit és que el segon semestre els joves treballin en altres llocs. Parlarem amb empreses, i alguns han de sortir amb feina”, explica Jofre Campillo, un dels professors de la casa d'oficis. Els darrers tres mesos, cada alumne rebrà un seguiment personalitzat, i el professorat també l'ajudarà a elaborar el seu currículum. Campillo reconeix que alguns dels alumnes estan molt motivats i altres, “no tant”. El professor explica que les classes serveixen perquè els joves aprenguin a “tenir autonomia amb el seu equip, una cosa que és útil per a tothom”. “També és molt útil per als nanos que estaven sense fer cap activitat metòdica. Aquí arriben a les vuit i marxen a les tres, tenen uns hàbits de disciplina i de responsabilitat”, explica Campillo. Quan no assisteixen a classe, se'ls descompten uns nou euros del sou. “Per a molts, 250 euros al mes és una gran injecció de diners. Això fa que nosaltres puguem demanar-los més com a alumnes”, afegeix el professor.

LA FRASE

Parlarem amb empreses; alguns dels alumnes dels mòduls han de sortir d'aquí amb feina
Jofre Campillo
professor


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TURISME

Bandera blava per a 95 platges i 23 ports catalans

BARCELONA
SOCIETAT

Desnonen a Ciutat Vella dos pisos amb persones vulnerables

BARCELONA
societat

Més de 270 entitats s’uneixen per impulsar la transició ecosocial a Catalunya

barcelona
SOCIETAT

Salut invertirà 45 milions en l’ampliació de l’Hospital del Vendrell

El Vendrell

27 platges gironines, guardonades amb Bandera Blava

girona
SOCIETAT

Un cotxe detectarà a partir de demà les infraccions al carril bus

BARCELONA
societat

Els acampats a la UB amenacen d’allargar la protesta durant el 12-M

Barcelona
MEDI AMBIENT

16,8 milions per al ressegellat de l’abocador de Can Planas de Cerdanyola

cerdanyola

Troben un duc electrocutat en una línia elèctrica entre Palamós i Calonge

palamós / calonge