Educació recull les demandes de Tiana en la inauguració de l'escola bressol

Amb l'acte d'ahir, queda batejada amb el nom El Més Petit de Tots, en honor de l'artista Lola Anglada

La comunitat educativa en ple va acompanyar el conseller Maragall en l'acte d'inauguració de la llar d'infants municipal de Tiana. L'equipament fa dos anys que funciona. Per això, l'acte d'ahir, que coincidia amb la festa de final de curs, va ser atípic i més protocol·lari que de costum. No obstant això, tant l'alcalde com el conseller van fer les seves pròpies reivindicacions, deixant clar que provenen de partits diferents.

Amb tot, l'alcalde, Emili Muñoz, va aprofitar la trobada amb el conseller, abans de l'acte públic, per repassar temes d'educació pendents al municipi i reclamar més finançament per tirar endavant projectes del seu govern, com ara l'escola de música i dansa. En principi, els diners per poder consolidar aquest equipament no perillen i s'aprovaran al setembre. L'alcalde també va recordar al conseller Maragall la revisió de les subvencions per al manteniment de les escoles bressol, congelades des de fa sis anys, i li va demanar refermar el compromís de dotar el poble d'una nova escola.

Maragall va recollir les demandes que Muñoz li va fer en privat, atès que davant la gentada que ahir omplia l'escola bressol va parlar del futur educatiu de la vila amb el nou CEIP Lola Anglada i el futur equipament de secundària. «Avui parlem de la llar d'infants, demà parlarem de l'escola i demà passat, de l'institut», va dir el conseller. L'alcalde va agafar aquest compromís i va qualificar la visita de «fructífera».

Maragall, que compareixia en públic després d'aprovar-se la polèmica llei d'educació de Catalunya (LEC), va demanar que es recordés la resta de «protagonistes» que han fet possible la llar d'infants municipal, en un intent de recordar l'anterior govern –socialista–, que va iniciar el procés. «Això [la guarderia] va començar fa temps. Hem de compartir el triomf. Recollim una herència magnífica», hi va afegir.

Nom en honor d'Anglada

Amb l'acte d'ahir també va quedar batejada la llar d'infants. El nom escollit per consens és El Més Petit de Tots, en honor de l'escriptora i dibuixant Lola Anglada. «Hem escollit aquest nom per homenatjar l'artista en l'any en què se celebra el 25è aniversari de la seva mort», va recordar l'alcalde. «El més petit de tots ens encomanava l'any 1937 i avui voldrà destacar que és la gesta de l'educació en el nostre poble», va continuar Muñoz.

La trobada va cloure amb les representacions dels alumnes, que per primera vegada en dos anys van tenir com a espectador d'excepció el conseller d'Educació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA