Educació

A Torrevella reben la inspecció educativa amb protestes

L'Administració havia acudit per tal d'explicar el procés de recol·locació de l'alumnat quan el curs que ve tancarà l'escola

La Conselleria d'Educació va comunicar la setmana passada al CEIP Ciutat d'Oviedo de Torrevella, que tancarà el centre el curs que ve i que s'obriria un procés extraordinari aquesta setmana per a recol·locar l'alumnat en la resta de centres de la localitat.

En un principi els havien garantit que recol·locarien tot l'alumnat del centre en el CEIP l'Acequión, després es van desdir i els recol·locarien en tots els centres de la ciutat, però ara sembla que han rectificat i tornaran a recol·locar-los en l'Acequión.

Ahir dimarts al matí, la inspecció educativa va acudir al centre acompanyat de la regidora d'educació i d'un tècnic de l'ajuntament per explicar als pares i mares com seria aquest procés. Els pares i mares els van rebre a l'entrada del centre, que estava tancat en senyal de protesta. Va haver d'acudir la policia local per obrir el centre i la comitiva de l'administració entrà per una porta lateral.

En eixe moment, els pares i mares van ocupar el corredor d'entrada per rebre amb protestes la comitiva de l'administració que, finalment, van explicar el procediment extraordinari obert des de hui dimecres i fins el divendres perquè els pares que vulguen puguen prematricular en qualsevol centre de la localitat i, si no hi ha places, els han garantit que entraran en l'Acequión.

També han informat que en infantil les ràtios seran de 25 alumnes (i no de 30 com ara) i de 30 en Primària.

Es dóna el cas que l'Acequión està a 1,5Km del Ciutat d'Oviedo i, per tant, es fa necessari el transport escolar.que està subvencionat en part per l'ajuntament i els pares i mares han d'abonar 15€, però ja han anunciat que el curs que ve no serà subvencionat, amb la qual cosa s'incrementarà el preu.

El Ciutat d'Oviedo és una de les víctimes de les retallades brutals de la Conselleria d'Educació en l'arranjament escolar i està en barracots, com el Cremona d'Alaquàs. Ambdós centres estan patint la política de la Conselleria d'Educació d'eliminar els barracots sense construir centres sinó suprimint directament l'escola sencera i recol·locant l'alumnat en altres centres de la localitat.

Aquesta política contrasta en canvi amb la cessió de sòl públic per a construir centres concertats. Si està baixant la natalitat no té sentit que tanquen escoles públiques i es construïsquen concertades a costa de la pública. Per tant, per al sindicat majoritari de l'ensenyament, “l'argument de la baixada de la natalitat és una gran farsa per a desmantellar la xarxa pública a favor de la privada”.

A aquesta gran mentida se suma la del president Fabra, que assegurava haver tancat RTVV per evitar tancar col·legis i hospitals. Doncs bé, amb la proposta d'arranjament escolar es tanquen diversos centres, si no el curs que ve com és el cas del Ciutat d'Oviedo o el Josep Camarena de Gandia, en un futur immediat com és el cas del Ciutat de Cremona d'Alaquàs o el Santa Quitèria d'Almassora, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins