Educació

Girona es consolida com a ‘smart city' de la UdG

La segona edició del màster en ciutats intel·ligents converteix Girona en una peça clau que es nodrirà de les experiències d'altres poblacions convidades

Avui se signarà un conveni amb Sabadell

El màster en ciutats intel·ligents de la UdG s'inaugurarà oficialment avui, a l'Escola Politècnica Superior, enfortint el vincle amb Girona, que passa a consolidar-se com una ciutat que es beneficiarà de les experiències d'altres poblacions convidades. De fet, l'experiència a Girona la podria convertir també en un referent acadèmic. Precisament, avui se signarà el conveni de col·laboració entre la Universitat de Girona i els ajuntaments de Girona i Sabadell. Aquest acord, principalment, preveu l'elaboració de projectes vinculats a la idea de ciutat intel·ligent que tinguin com a escenari la ciutat de Sabadell, durant el curs acadèmic universitari 2014-2015. La directora de la càtedra, la doctora Lluïsa Marsal, va explicar ahir que Girona tindrà el gran avantatge de poder beneficiar-se de les experiències d'altres poblacions convidades, com és el cas de Sabadell. Precisament el seu alcalde, Carles Sánchez, exposarà durant l'acte inaugural els principals reptes d'innovació que afronta la seva ciutat. La jornada d'avui també serà un moment per fer entrega dels reconeixements d'Innovació per a la ciutat de Girona, que recollirà el seu alcalde, Carles Puigdemont.

La Càtedra Girona Smart City va néixer amb l'objectiu de promoure l'estudi, la recerca i la disseminació del concepte ciutat intel·ligent, centrat en les ciutats petites i mitjanes –com és per exemple Girona– mitjançant l'organització d'activitats de recerca, transferència de tecnologia, debat i difusió.

Nit de la ciència

A banda de la presentació del màster en ciutats intel·ligents, avui també es presentaran, si bé a Barcelona, les activitats amb motiu de la Nit Europea de la Recerca, que se celebrarà a més de dues-centes ciutats. Precisament, la Universitat de Girona és qui coordina el projecte Our Future: Researchers for a Better Future, en què participen universitats, centres de recerca i museus de catorze ciutats d'arreu de l'Estat: Barcelona, Girona, Lleida, Cerdanyola del Vallès, Burgos, Badajoz, Càceres, Las Palmas de Gran Canaria, Múrcia, Valladolid, Santander, Palència, Sòria i Zamora. La presentació tindrà lloc avui a les instal·lacions del sincrotró Alba.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA