L'IES de Sant Sadurní d'Anoia estén la digitalització a les aules amb pissarres digitals i xarxa Wi-Fi

El centre es converteix en un referent de la introducció de les TIC a l'ensenyament

L'Escola Intermunicipal de Sant Sadurní d'Anoia té 740 alumnes entre ESO, batxillerat i cicles formatius, i s'ha convertit en un dels centres de referència de les TIC després de sis anys de treball. El centre, que té des de fa temps autonomia financera i de gestió –una de les possibilitat que inclou la nova llei d'educació– gràcies al fet que és municipal, va dibuixar fa més d'un lustre un itinerari per integrar les noves tecnologies de la informació i la comunicació a les aules. Primer va ser l'ús del correu electrònic i l'obertura a nous formats educatius, va seguir l'ús els missatges de mòbil per comunicar-se amb els pares en cas d'absència dels fills, i des d'aquest curs, que ahir es va estrenar, es faran servir pissarres digitals interactives a 30 de les 32 aules del centre. Les pissarres, que es van començar a instal·lar fa dos anys i que s'han acabat de posar ara, s'inclouen dins del projecte previst pel centre, que ha requerit més de 150.000 euros d'inversió en tres anys. La col·locació de les pissarres, els tubs projectors i els ordinadors de les aules, que han instal·lat el mateix equip docent, amplia l'oferta tecnològica del centre amb uns 200 ordinadors estacionaris repartits a les aules d'informàtica. Les pissarres digitals permeten un reforç visual del contingut, que el nen interactuï –funciona com si fos una pantalla tàctil o un full d'escriptura– i permet la projecció de tot tipus de recursos d'internet. «L'objectiu és que aquests recursos permetin consolidar continguts, reforçar la motivació i obrir espais intel·lectuals», deia ahir el director del centre, Lluís Massana.

La selectivitat, un tràmit

L'ús de les noves tecnologies desperten l'interès dels joves per les matèries que han d'estudiar, milloren la comprensió global i obren la possibilitat cap a una nova forma d'aprenentatge. La constatació que aquesta nova fórmula educativa comença a donar els primers fruits s'observa en el resultat que els estudiants d'aquest centre ha tret i en com han superat les proves de selectivitat. El 100% dels alumnes que van presentar-se a les proves d'accés a la universitat van superar la selectivitat, quasi un 7% per sobre de la mitjana de Catalunya, que va ser del 93,07%. La direcció del centre va informar ahir que a partir d'ara es començarà a treballar per adquirir un servidor per agilitzar i promoure la comunicació telemàtica entre l'equip docent, els alumnes i els pares.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona