Educació

Tarragona cedeix un solar per fer-hi una escola anglesa

El projecte, que està pendent d'aprovació per part del ple, ha rebut crítiques d'entitats i d'alguns partits

El govern defensa que l'equipament privat oferirà espais per a l'ús dels veïns de Boscos

Rebombori a les urbanitzacions de Boscos i Monnars, a la zona de Llevant de Tarragona, pel projecte posat en marxa per l'Ajuntament de Tarragona per cedir un solar municipal per a la creació d'una escola de titularitat privada que farà la formació en anglès. El concurs per a l'explotació del terreny, pel qual s'haurà de pagar un cànon de 13.000 euros anuals per uns terrenys de 12.000 metres quadrats, ja està, de fet, adjudicat a l'empresa JigSaw British School, i està pendent només de l'aprovació del tràmit per part del ple municipal. Diverses entitats i partits han expressat la seva oposició al projecte tenint en compte la manca d'equipaments públics a la zona.

Dues candidates

Els terrenys afectats estan situats al carrer Joan Lamote de Grignon, actualment amb aspecte de zona verda, i condicionats com a zona d'esbarjo i esportiva per als veïns. “Ja són ara espai per a equipaments, però el ple haurà d'aprovar el tràmit urbanístic necessari per fer-hi el projecte educatiu guanyador”, va detallar ahir el regidor d'Ensenyament de Tarragona, Francesc Roca.

La mesa de contractació ja ha escollit JigSaw com a guanyadora del concurs, per davant de l'altra candidata al procediment, que era la mateixa empresa que gestiona l'Escola Internacional de Salou. De moment, però, l'executiu local no té data perquè el procés passi pel ple i ha obert un període de “diàleg” tant amb veïns com amb entitats i partits que hi han expressat recels per tal de mostrar-los el projecte guanyador.

Alguns residents de l'àrea s'han oposat a la mesura i ja van fer les seves al·legacions a l'inici del procediment, la primavera passada. Les urbanitzacions de Llevant denuncien la falta d'equipaments a la zona i van lamentar que l'espai hagi de ser d'ús privat. El regidor d'Ensenyament destaca, però, que el projecte oferirà també beneficis per als veïns. “Està previst que hi hagi espais d'accés públic per als veïns, com ara instal·lacions esportives o espais de reunions”, assegura Roca. En el mateix sentit, l'edil diu que es mantindrà l'arbrat que hi ha ara al solar.

L'oposició al procés ha arribat al principal partit de l'oposició, Ciutadans, que ha demanat l'aturada del procediment criticant-ne el cànon, que el seu portaveu Rubén Viñuales va titllar de “ridícul” i de “preu simbòlic” en un comunicat. L'entitat Mediterrània ha demanat informació del projecte i lamenta que l'Ajuntament no opti per ubicar l'escola en algun dels edificis buits que té al centre de la ciutat com la Tabacalera.

Serà el primer centre d'aquest tipus a la demarcació

Si finalment el ple municipal dóna el vistiplau necessari al projecte (un pas que haurà d'esperar ja al 2016), l'escola que s'obriria al solar de Boscos seria el primer centre escolar d'educació en anglès de la demarcació. Actualment n'existeix un en francès, a Reus, mentre que Salou té l'escola internacional, que ofereix educació trilingüe en català, castellà i anglès. JigSaw ja té una acadèmia d'anglès i una llar d'infants al centre de la ciutat, i aquest curs ha ofert per primer cop P3 dins del seu nou programa homologat pel govern britànic. “Tot i que es tracti d'un centre privat, crec que pot generar sinergies amb els centres públics”, va destacar Roca. “No és només un projecte local, sinó d'abast territorial, ja que serà únic a la demarcació”, va afegir-hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona