Salut

Tractament via telemàtica dels ictus, a Olot

L’hospital s’incorpora al programa Teleictus, centralitzat al Trueta

L’hospital d’Olot i comarcal de la Garrotxa s’ha incorporat al programa Teleictus, del qual ja formen part els de Campdevànol, Figueres i Palamós. Aquest servei de telemedicina permet als professionals d’urgències connectar-se telemàticament amb els neuròlegs del Trueta i avançar el tractament. Això és fonamental per disminuir les seqüeles de l’ictus i per l’increment del nombre de candidats a rebre tractament amb trombolítics, que són els fàrmacs que han mostrat ser més eficaços per dissoldre el trombe de l’artèria dels pacients que arriben als centres les 4 o 5 hores següents a l’inici dels símptomes.

Es preveu que es puguin realitzar entre 15 i 20 connexions a l’any i que, en la meitat dels casos, es pugui avançar a Olot el tractament. Durant el 2018, es van ingressar a la unitat d’ictus del Trueta 71 pacients de la Garrotxa, 17 dels quals van poder rebre tractament trombolític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia