Societat

La forta pluja provoca algunes inundacions i problemes de trànsit a l’àrea metropolitana de Barcelona

Els Bombers de la Generalitat han rebut 162 avisos per la pluja i els de Barcelona n’han rebut fins a 150

El 112 ha rebut un total de 437 trucades relacionades amb 344 incidents produïts per les pluges fins a les 13 hores

El fort episodi de pluges ha provocat diverses inundacions i problemes de trànsit a l’àrea metropolitana de Barcelona. En el cas de la capital catalana hi ha hagut algunes acumulacions d’aigua en carrers i el fort aiguat ha arrossegat objectes del mobiliari urbà com contenidors.

Durant diverses hores al llarg del matí, hi ha hagut una vintena de quilòmetres de retenció a l’AP-7 en sentit sud, entre Rubí i Gelida, encara que a hores d’ara ja s’ha normalitzat la situació.

Segons els Bombers de la Generalitat, han rebut 162 avisos a causa de la pluja entre les 11 i les 14 hores, i els Bombers de Barcelona s’han rebut fins a 150 avisos de servei per inundacions i entrades d’aigua, encara que no hi ha hagut cap servei destacat.

La majoria dels serveis del cos han estat per inundacions, arbres caiguts i despreniments de pedres i han estat a la zona de l’àrea metropolitana, especialment a l’Hospitalet de Llobregat, Sant Just Desvern i Esplugues de Llobregat.

Un dels serveis realitzats pel cos de Bombers ha estat a la BV-2421 a la Riera de Lavernó a Subirats (Alt Penedès), on un home ha alertat que se li estava inundant el vehicle i la pluja l’estava arrossegant, encara que ha pogut sortir-ne.

El 112 ha rebut un total de 437 trucades relacionades amb 344 incidents produïts per les pluges fins a les 13 hores, la majoria al Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental.

En el cas de Barcelona, en diverses zones s’han produït forts aiguats al carrers, que han arribat a arrossegar mobiliari urbà o a produir inundacions de clavegueram, així com dificultat la mobilitat dels vehicles. En alguns casos l’aigua, que baixava amb molta força, també s’ha endut cadires de diverses terrasses i branques d’arbres.

Segons el Meteocat a Barcelona s’ha recollit 42,8 litres per metre quadrat d’aigua en 30 minuts i s’ha registrat una ratxa màxima de vent de 55 km/h poc després de dos quarts d’una del migdia. La quantitat d’aigua caiguda en tan poc temps ha portat l’Ajuntament de Barcelona a activar el pla d’emergències per la incapacitat dels sistemes de drenatge de succionar la pluja.

Pel que fa a afectacions viàries, a l’AP-7 s’ha arribat als 20 km de retenció en sentit sud, entre Rubí i Gelida. Segons el Servei Català de Trànsit, també hi ha hagut 6 km de circulació afectada en sentit nord, de la Roca del Vallès a Llinars. La pluja també ha provocat diverses esllavissades que han obligat a tallar la circulació a tres vies comarcals, la C-532 a Sant Sadurní d’Anoia, la BT-103 al Bruc i la C-243 a Subirats, que continuen tallades.

La pluja també ha causat retencions a altres carreteres, com la N-340, amb 5 km en sentit sud a Gelida, i la C-17, amb 2 km de retenció a l’alçada de Granollers.

Protecció Civil ha activat aquest matí la prealerta del pla Inuncat per precipitacions intenses a Catalunya, especialment al Vallès Oriental i Occidental, el Barcelonès i el Baix Llobregat, encara que també ha la zona nord-est catalana. Avisen que els xàfecs poden anar acompanyats de ratxes fortes de vent i de calamarsa o pedra.

Diversos ajuntaments de la comarca del Maresme, de la seva banda, han assenyalat que han col·locat la bandera vermella a les seves platges pel mal estat de l’aigua després de les tempestes.

Els agents rurals de la Generalitat han restringit el pas a diferents punts per la crescuda del riu Anoia a Gelida i Sant Llorenç d’Hortons.

Meteocat preveu que la pluja es mantingui aquesta tarda al nord i est de Catalunya, on pot ser localment intensa, per la qual cosa el servei de Protecció Civil manté activat en fase de prealerta el pla Inuncat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia