Societat

Una ONG alemanya rescata 100 migrants d’una llanxa que s’enfonsava davant la costa líbia

Mission Lifeline demana al govern federal que els trobi un port segur

L’organització denuncia que els guardacostes libis van amenaçar la tripulació del vaixell humanitari

L’ONG alemanya Mission Lifeline ha rescatat aquest dilluns un centenar 100 de migrants que es navegaven en una llanxa pneumàtic que s’estava enfonsant a 31 metres de la costa de Líbia. L’organització ha demanat al govern alemany que proporcioni un port segur.

L’organització ha explicat en un missatge a les xarxes socials que aquestes persones navegaven en condicions precàries i es trobaven en situació de dificultat.

A més, ha informat que la Guàrdia Costanera de Líbia “ha amenaçat” a la tripulació del vaixell alemany Eleonora i ha arribat a apropar-se a una distància de 50 metres, la qual cosa ha provocat el nerviosisme dels rescatats, que pensava que anaven a ser traslladats de nou a Líbia i “no volien tornar”.

“Ahir i avui, amb l’ajuda de [l’Agència Europea de la Guàrdia de Fronteres i Costes] Frontex, moltes persones han estat deportades a Líbia” pels guardacostes d’aquest país, ha afegit en un altre missatge.

El rescat es produeix després que en aquest mes d’agost l’ONG Open Arms estigués gairebé vint dies a la Meditarrània amb 160 migrants a bord esperant al fet que algun país li autoritzés un port segur. Finalment la fiscalia italiana va ordenar finalment el desembarcament a l’illa de Lampedusa.

També el vaixell humanitari Ocean Viking, noliejat per Metges sense Fronteres (MSF) i SOS Méditerranée, va hagver d’esperar dues setmanes al mar fins que els 356 migrants que portava a bord van poder desembarcar divendres a Malta, d’on seran distribuïts a sis països europeus (Alemanya, França, Irlanda, Luxemburg, Portugal i Romania) que s’han ofert a acollir-los.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia