Societat

Disset ajuntaments demanen ajuts per la riuada a Tarragona

Disset ajuntaments i 46 particulars han demanat ajuts a l’Estat pels danys que va provocar la riuada l’octubre passat a les comarques de la Conca de Barberà, l’Alt Camp, el Baix Camp i el Tarragonès. La subdelegació del govern espanyol a Tarragona ha rebut les sol·licituds dels qui volen les ajudes previstes al reial decret 307/2005, que regula les subvencions davant de certes necessitats derivades de situacions d’emergència o de tipus catastròfic. El termini per presentar les sol·licituds es va acabar dissabte passat i la Direcció General de Protecció Civil del Ministeri d’Interior té ara sis mesos per resoldre-les.

Aquest reial decret preveu ajudes a corporacions locals que no tinguin prou recursos per fer front a les despeses derivades d’actuacions catastròfiques. També a les famílies i als particulars que pateixin danys personals i materials, i la quantia de l’ajut anirà en proporció als recursos que tinguin per afrontar els efectes de les inundacions. També hi ha ajuts previstos per a comunitats de propietaris i propietaris d’empreses que tinguin menys de 50 treballadors.

Els ajuntaments que han demanat ajuts són els de l’Aleixar, l’Alforja, les Borges del Camp, Capafonts, Colldejou, l’Espluga de Francolí, Maspujols, Montblanc, Porrera, Prades, la Riba, Riudoms, Salou, Vallclara, Vilanova de Prades, la Vilella Baixa i Vimbodí i Poblet. Pel que fa als particulars, la majoria són veïns de la zona de l’Espluga de Francolí, Montblanc i Vimbodí i Poblet, a més de municipis com Salou, la Riba, Riudoms i Vallclara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia