Societat

Executen els acusats de la brutal violació a l’Índia

L’Índia va rebre amb celebracions l’execució, ahir, dels quatre condemnats per la tortura i violació d’una jove el 2012, un cas que va commocionar el país i va contribuir a endurir la legislació, tancant així, més de set anys després, un capítol negre de la història del país. Organitzacions pro-drets humans han recordat que la pena de mort no posarà fi a les violacions. Els quatre condemnats van ser penjats per la violació que va desencadenar el 2012 una onada d’indignació a l’Índia per la seva brutalitat, amb protestes multitudinàries que van durar mesos. Tot va començar el 16 de desembre del 2012 a Nova Delhi, quan sis homes van violar i torturar en un autobús en marxa la jove, que havia pujat al vehicle amb un amic després de veure una pel·lícula en un cinema. La jove va morir tretze dies després en un hospital de Singapur.

Quatre dels acusats, executats ahir, van ser sentenciats a mort el 2013; un cinquè es va suïcidar a la presó, segons la versió oficial, i el sisè, que era menor d’edat, va ser alliberat després de tres anys en un reformatori. El 2017 el Tribunal Suprem va confirmar la sentència a mort, però l’ordre d’execució no va arribar fins al gener passat. Els condemnats van multiplicar les peticions de clemència i els recursos legals a la seva disposició, fet que va portar a fixar quatre dates per a l’execució, fins ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia