Societat

SOS Racisme denuncia la impunitat policial

SOS Racisme denuncia que l’actual estat d’alarma “multiplica la impunitat” dels abusos policials racistes. Durant la presentació de l’informe 2019 de l’entitat, Karlos Castilla, membre del consell de SOS Racisme i doctor en drets humans va explicar que la manca de testimonis dificulta encara més que es puguin denunciar situacions d’abús policial amb rerefons racista. “Si en l’anomenada normalitat tenim infradenúncia, en un estat d’alarma necessàriament aquesta infradenúncia es multiplica perquè no tenim testimonis més enllà d’alguns vídeos de lluny amb dificultats per conèixer el context”, va lamentar Castilla, que hi va afegir que durant l’estat d’alarma han rebut dotze denúncies i set estan relacionades amb els cossos i les forces de seguretat. De les denúncies durant l’estat d’alarma, els casos més clars són els insults d’un particular a uns nois d’un centre de menors de Sant Just Desvern i el cas de la Bisbal d’Empordà, on uns agents, que el consistori ha apartat de les seves funcions, van detenir a punta de pistola dos joves.

El servei d’atenció i denúncia de SOS Racisme va identificar 188 situacions de racisme el 2019, de les quals el 32% no han estat denunciades. Aquest percentatge és del 38% en el cas de les situacions de racisme entre particulars i del 36% quan tenen a veure amb els cossos i les forces de seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia