Societat

Capitalisme social per poder sortir de la crisi posterior a la Covid-19

El format de capitalisme vigent, encarat únicament a la generació de beneficis econòmics, s’ha de substituir pel capitalisme que beneficiï la societat en general. Aquesta és una de les lliçons que es desprenen de la crisi provocada per la pandèmia, en opinió de l’empresari Josep Lagares (president de Metalquimia ), que ahir va ser el convidat del cicle Dialoguem sobre responsabilitat social en temps de crisi de la UdG . Per Lagares, aquesta situació és una crida a fer un canvi global que ha d’incloure un nou perfil de líder, el qual hauria de ser transgressor, creatiu, amb sentit crític, de mentalitat polièdrica i conscienciat des del punt de vista mediambiental. Quant a la responsabilitat social de les empreses, va assenyalar que avui les prioritats són la protecció de la salut dels empleats i dels llocs de treball i donar servei als clients. D’altra banda, Lagares –l’empresa del qual col·labora en projectes culturals– va reclamar també una rebaixa de l’IVA cultural i una nova llei de mecenatge.

En la sessió -emesa per les xarxes socials- hi van intervenir també la directora de la Fundació Catalunya Cultura, Maite Esteve; la responsable d’empreses de la Càtedra Responsabilitat Social Universitària de la UdG , Helena Benito, i la directora d’aquesta càtedra, Maria Rosa Terradellas. El moderador va ser Francesc Buxeda. A la pròxima xerrada (dia 27, 18h), la convidada serà Fina Surina, coordinadora a Girona de l’Institut Català de les Dones. El títol de la sessió serà Violències



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia