Salut

El jutge ratifica les mesures per a controlar la Covid a l’àrea metropolitana de Barcelona

La fiscalia demanava que no es poguessin limitar les concentracions o reunions de més de 10 persones

El Jutjat Contenciós número 15 de Barcelona ha ratificat les mesures que havia anunciat la Generalitat per fer front als brots de Covid-19 que afecten l’àrea metropolitana de Barcelona per un període de 15 dies a partir de les 9 hores d’aquest dissabte i que tindran efecte als municipis als de Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l’Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Badalona.

Amb aquesta decisió, el jutge Andrés Maestre Salcedo no fa cas de la petició de la fiscalia que s’oposava a la limitació de les reunions de més de 10 persones. Segons la fiscalia, la Generalitat no havia justificat prou el motiu pel qual calia aquesta limitació i a més considerava que era una mesura “desproporcionada”.

A la seva resolució, el magistrat discrepa de la tesi del fiscal i considera que el límit de 10 persones a les concentracions o reunions no està retallant ni violant un dret fonamental com és la llibertat de reunió, reconegut per l’article 19 de la Constitució, “sinó que únicament s’està limitant el mateix a límits de raonabilitat i prudència per raons sanitàries, salut i seguretat pública i d’evitació de major nombre de contagis per Covid-19”.

La decisió es pot recórrer abans de 15 dies i correspondria al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la resolució de l’apel·lació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia