Societat

ALESSANDRA I FABIEN

TURISTES FRANCESOS

“Si ens haguessin fet fer quarantena a la tornada, no hauríem vingut”

Comença a costar trobar turistes estrangers a final d’agost a la Costa Brava, però Alessandra i Fabien, una parella de La Rochelle, a la costa atlàntica francesa, aprofiten el darrer àpat a Platja d’Aro, en una terrassa i sota el sol, el dia abans d’emprendre el viatge de retorn.

Suposo que no és el primer cop que venen aquí.
No. Hi solem venir cada any des de fa una dècada, perquè tenim família que viu aquí. Hi vam arribar el 9 d’agost, després de quatre dies al sud de França, i demà marxem [26 d’agost].
Com han vist el turisme a banda i banda dels Pirineus?
Aquí fa la sensació que hi ha més por, més mesures preventives fins ara, potser pel fet que la malaltia també havia fet més mal, amb molts casos de contagi i una mortalitat molt alta. Però ara sembla que la malaltia és menys virulenta, i es detecten casos, però és perquè s’estan fent moltes proves que abans, a la primavera, no es feien.
Es van replantejar de venir, amb les recomanacions de no visitar Catalunya?
Coneixem la zona, ens agrada el clima, visitar pobles com Tossa, Pals o Peratallada. Però tampoc trobem que hi hagi més risc que a França. Ara bé, altres amics nostres que també venien cada any aquest cop no han viatjat.
No han patit que s’imposés un confinament per a les tornades i que els enganxés aquí?
La posició dels polítics a França era que només imposarien quarantenes als residents de països que l’imposessin a visitants francesos, i això s’ha mantingut. Però sí, si ens haguéssim hagut d’estar catorze dies tancats a casa a la tornada, no hauríem vingut: tenim obligacions laborals i no ens ho podem permetre.
Han pogut fer més o menys el que solien fer altres anys?
No hi ha hagut concerts, però hem sortit a dinar, a sopar, a la platja, hem fet petits desplaçaments i compres. Hem parlat amb alguns comerciants que coneixem i ens han confirmat que la situació és molt dura. La mascareta molesta, i també dubtem que dur-la tot el dia sigui positiu per a la salut. Veiem molt control, massa restricció, però la gent conscienciada. Són les normes, les respectem.
Tenen ganes de tornar l’any vinent?
Sí, esperem tornar-hi i que la situació s’hagi normalitzat, aquí, a França i arreu, però sembla que la solució encara va per llarg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia