Salut

L’expert en malalties infeccioses Emilio Bouza serà el portaveu del Grup Covid-19

Fernando Simón representarà el govern espanyol al grup que gestionarà la pandèmia a Madrid

El fundador de la Societat Espanyola de Microbiologia Clínica i Malalties Infeccioses, Emilio Bouza, ha estat designat portaveu tècnic sanitari de la Comunitat de Madrid, una figura equivalent a la del director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències (CCAES) Fernando Simón en l’àmbit autonòmic. Bouza serà l’encarregat de fer els comunicats informatius sobre la Covid-19 a la Comunitat de Madrid (CAM).

La seva elecció ha estat pactada pel ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el conseller madrileny del ram, Enrique Ruiz Escudero, en una reunió que han mantingut aquest dijous a la tarda.

Bouza és expert en malalties infeccioses i quan es va desencadenar la pandèmia, va afirmar que, des que el virus va aparèixer a Itàlia amb evidència de transmissió de persona a persona, Espanya va perdre un “temps preciós” no inferior a 10 dies a reaccionar adequadament.

D’altra banda, el director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, serà un dels dos tècnics designats pel govern espanyol per gestionar la pandèmia a Madrid. Ho farà juntament amb la secretària d’Estat de Sanitat, Silvia Calzón, i els dos representants designats per part de la Comunitat de Madrid, el viceconseller de Salut Pública, Antonio Zapatero, i l’assessor de Salut Pública, Jesús Canora.

Els quatre tècnics treballaran en coordinació amb el Grup Covid-19 per a l’elaboració de propostes i presa de decisions. La decisió s’ha pres en el marc de la primera reunió del grup de treball, que també ha acordat designar el doctor expert en malalties infeccioses, Emilio Bouza, com a portaveu.

Durant la trobada, que s’ha celebrat a la seu de la vicepresidència de la comunitat, també s’han abordat les recomanacions per a les actuacions que la CAM anunciarà aquest divendres. Per la seva banda, el govern espanyol ha posat a disposició de la regió recursos en mitjans de rastreig, per a la desinfecció, logística, sanitaris i l’assessorament d’organismes de prestigi com l’Institut Carlos III o el Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia