Societat

Posar al dia el camí de ronda de S’Agaró i fer-lo accessible

L’Ajuntament espera permís de Costes i Cultura per convertir escales i graons en rampes i fer-hi millores

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro té sobre la taula diversos projectes per posar al dia el camí de ronda Josep Ensesa i Gubert de S’Agaró. El més destacat preveu habilitar una rampa a les escales de la Gasela –rere l’Hostal de la Gavina– i completar l’itinerari adaptat, salvant els graons existents sense alternativa, fins al templet mirador. L’objectiu és que el tram sigui totalment accessible per a persones en cadira de rodes i cotxets, un nou pas dins del pla d’accessibilitat municipal presentat la setmana passada i en què ja hi ha recursos com ara l’oficina de turisme, la platja gran i el parc dels Estanys.

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Montse Rovira, avança que també volen revisar altres aspectes, com ara l’enllumenat –amb més dispositius LED i un reforç de la instal·lació existent– o l’enjardinament. Alhora, facilitaran l’accés a la maquinària de manteniment, que ara, periòdicament, hi ha d’accedir colgant amb terra les escales i els graons.

Al llarg de 2021

L’alcalde, Maurici Jiménez, xifra el cost dels diversos projectes d’obres en uns 150.000 euros, ja consignats en el pressupost municipal de l’any vinent. L’inici dels treballs, però, no serà imminent, ja que estan pendents dels permisos de Costes i Cultura de la Generalitat –S’Agaró Vell i el camí són bé cultural d’interès nacional (BCIN). Però la intenció és que l’obra hagi avançat amb vista a l’estiu.

LA XIFRA

150.000
euros
invertirà el municipi per suprimir barreres arquitectòniques i millorar enllumenat i vegetació al camí.

El premi de recerca Jordi Comas sobre S’Agaró, publicat, i el nou guardó, a Sterna, per inventariar la fauna del Ridaura

La Fundació Jordi Comas i l’Ajuntament van presentar, dijous, la publicació del volum guanyador de la tercera edició, l’any 2014 del premi de recerca local que du el nom de l’hostaler: S’Agaró i l’arquitecte Rafael Masó: la ciutat jardí de Castell-Platja d’Aro. Arquitectura, urbanisme i paisatge noucentista al Mediterrani, dels historiadors Sílvia Gómez Bermejo i José Javier Guidi Sánchez. Aquest volum, com els cinc anteriors publicats, es poden adquirir a la biblioteca, a l’Oficina de Turisme de Platja d’Aro i a l’OAC de Castell d’Aro per 5 euros.

En l’acte, també van anunciar la proposta guardonada enguany pel jurat, en la 9a edició, el projecte d’investigació La fauna de la vall del Ridaura, presentat col·lectivament per l’entitat local Grup Natura Sterna. L’estudi guardonat es proposta elaborar el catàleg dels animals de la Vall del Ridaura (un territori de 130 km2 en els termes de Castell-Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro i Llagostera), estudiant vertebrats (mamífers, ocells, rèptils, amfibis i peixos marins i d’aigües continentals), invertebrats (papallones diürnes, libèl·lules i marins) i altres (papallones nocturnes, cigales, etc.). El biòleg Carlos Álvarez-Cros serà el coordinador dels grups de treball de Sterna. El jurat l’han format el regidor de Cultura de l’Ajuntament, Josep Amat; el director de la Fundació Jordi Comas, Lluís Poch; el director de la revista Gavarres, Pitu Basart i l’editor de la Revista del Baix Empordà, Gerard Xarles; que va destacar la qualitat de l’altre projecte finalista, El patrimoni subaquàtic del litoral local, de María José Lloveras Chavero.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia