Societat

Societat

Malestar a prop del jardí

Persones sense sostre s’havien establert en uns antics apartaments turístics de Lloret, buits des de fa anys

El consistori contribueix a reallotjar els indigents després de les queixes veïnals i admet lentitud per resoldre la problemàtica

Uns antics apartaments turístics són font de malestar al barri residencial de Fenals, a Lloret. Durant uns mesos hi han viscut tres persones sense sostre, que l’Ajuntament ha contribuït a reallotjar i que atén al centre de dia. La preocupació dels veïns, però, continua. L’edifici Brava Park, buit des de fa anys, és un punt “on algú pot entrar i tenir un accident”, explica el president de l’associació de veïns de Fenals, Ramon Hernández.

L’Ajuntament ha exigit als propietaris de l’edifici que mantinguin la parcel·la “en condicions de salubritat i decòrum públic”, segons es va acordar en el ple del 25 de gener. L’equip de govern, de Junts, ERC i quatre edils no adscrits, també exigeix a la societat propietària que tanqui l’accés a la planta baixa.

Fa anys, la societat Grupo Seis 2005 SL, del grup H-TOP, tenia plans de construir habitatges a la finca, però posteriorment va demanar la requalificació per a ús hoteler. Al final, però, el grup ho ha aturat, i la imatge de l’edifici és d’abandonament. Fonts de la cadena expliquen que tapiaran l’accés al terreny com han fet altres vegades. “No hi podem tenir vigilants de seguretat amb la crisi per la pandèmia.” Des de fa quasi un any, el grup H-TOP té pendent d’obrir l’hotel Azure, a tocar de la terminal d’autobusos, on va invertir més de 26 milions.

Els veïns ja s’havien queixat per carta a l’Ajuntament anys enrere i demanaven que traguessin una grua de l’interior de la parcel·la perquè no s’hi treballava i era una amenaça. Per Hernández, la situació de Fenals s’assembla a la de la nau abandonada de Badalona on feien vida més d’un centenar de persones sense sostre i on quatre van morir per un foc al desembre. “Ho han de mantenir net perquè si no hi podria haver problemes”, explica Hernández.

L’alcalde, Jaume Dulsat (Junts), reconeix que l’Ajuntament ha trigat “més del que hauria d’haver trigat” a abordar la problemàtica. L’empresa ha netejat la parcel·la perquè “han vist que estava en una situació insostenible”, afirma el batlle.

En el ple de la setmana passada, Miguel Gracia (Lloret en Comú) va demanar una intervenció directa de l’Ajuntament en el Brava Park, incloent-hi la possibilitat d’expropiar la finca. L’equip de govern ho va descartar per l’elevat cost.

De moment, l’empresa ha netejat el terreny i ho tapiarà, però els veïns encara consideren el Brava Park “un punt molt lleig”. “Anant cap als jardins [de Santa Clotilde] tothom ho veu, i la gent que hi viu a prop no està satisfeta per la imatge que dona, tot amb pintades i abandonat. Que hi tanquin l’accés a les primeres plantes”, demana el representant dels veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia