Societat

Més de cent empreses rebran ajuts, a Palamós

L’Ajuntament de Palamós ha fet la publicació oficial de les ajudes directes concedides als negocis que van haver de cessar o reduir temporalment la seva activitat aquests darrers mesos, a causa de les restriccions per frenar la Covid-19. Es tracta d’una línia de suport que ha arribat a 115 empreses del municipi, amb un import de 500 euros per a cadascuna.

La Casa Màgica de Xevi, a Santa Cristina, reobre al públic amb cita prèvia

E.A

La Casa Màgica, el museu dedicat a la màgia per l’il·lusionista Xevi a Santa Cristina d’Aro, va anunciar ahir que torna a obrir les portes, després del tancament forçós per la pandèmia. Caldrà, però, concertar horaris de visita per telèfon i dur mascareta a l’interior, a banda de les altres normes que ordena el Procicat. També han reprès activitats didàctiques en centres escolars.L’equipament és el museu més gran del món dedicat a la màgia. En els 1.200 m² d’exposició hi ha més de 10.000 objectes, entre altres, la col·lecció d’autòmats més important de totes les èpoques. Per altra banda, és l’únic museu de màgia guardonat i reconegut per la FISM com el més gran i original del planeta.

Ajudes de SER.GI per a pagar lloguer, llum i aigua

EL PUNT AVUI

La Fundació SER.GI, a través de la campanya SOS lloguers i subministres, ha aconseguir pal·liar la situació d’emergència de 33 famílies que es trobaven en dificultats per pagar el lloguer de l’habitatge o fer front a despeses d’aigua, llum i gas. Això ha estat possible perquè hi ha pogut destinar 14,618 euros procedents de donacions i fons propis des que es va posar en marxa la campanya, el desembre passat. De les famílies beneficiades, tres han pogut pagar l’aigua durant uns mesos i tres més han pogut escalfar la seva llar els mesos de fred. D’altra banda, gràcies a aquesta ajuda, 15 famílies han pogut pagar part del lloguer i 12 més han evitat el desnonament de casa seva.Durant els tres mesos que ha durat la campanya SER.GI també ha volgut conscienciar a la població en general sobre el fet de trobar-se en moltes ocasions davant la pèrdua d’habitatge o amb greus problemes per a subsistir, unes circumstàncies -indiquen a la fundació- que es produeix més sovint des que va esclatar la pandèmia.Si bé SOS Lloguers i subministres s’ha donat per acabada, els seus impulsors no descarten reprendre-la, segons com evolucioni la pandèmia.SER.GI, d’altra banda, ha recalcat que és indispensable un canvi en les polítiques d’habitatge.

Aconsegueixen 2.800 quilos d’aliments per a mascotes

R. E

La campanya #FamíliaIgualQueTu de recollida de menjar per a mascotes (bàsicament gossos) que va tenir lloc a l’hivern, n’ha aconseguit 2.800 quilos, una quantitat equivalent a uns 9.000 àpats. La iniciativa, considerada una prova pilot, ha estat de l’associació Projecte Lola, l’empresa Gosbi i el Banc dels Aliments de Girona i tenia com a objectiu atendre les necessitats de les mascotes de famílies que tenen dificultats econòmiques, sobretot arran de la crisi provocada per la pandèmia. El menjar el lliurava la gent a les botigues Gosbi de la demarcació i d’aquí anaven al Banc dels Aliments. Ara els promotors pensen estendre el banc d’aliments per a mascotes arreu de l’Estat.

Blanes ajorna pel 2022 el 50è concurs de focs

epa

L’Ajuntament de Blanes ha decidit tornar a ajornar, aquest cop pel 2022, la celebració del 50è Concurs Internacional de Focs d’Artifici a causa de la Covid-19. L’any passat, ja es va prendre aquesta decisió pel mateix motiu. Però en aquesta ocasió, l’anunci de la suspensió s’ha avançat dos mesos en relació al 2020 i no esperar fins el darrer moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia