Societat

L’Audiència manté a la presó els sis acusats del foc al furgó policial

L’Audiència de Barcelona ha denegat la posada en llibertat dels sis joves (cinc italians i una noia francesa) en presó provisional, després d’una protesta a favor del raper Hasél el 27 de febrer. La secció desena sosté que descarta el risc de reiteració delictiva, però que es manté el risc de fugida, ja que els acusats no han aportat proves d’un arrelament social i laboral enfront de les elevades penes dels delictes dels quals se’ls acusa: desordres públics, grup criminal i temptativa d’homicidi per haver calat foc a un furgó de la Guàrdia Urbana, amb un agent a dins, il·lès, però que “va témer per la seva vida”.

Les defenses dels joves van indicar que l’acusació de temptativa d’homicidi és excessiva, ja que l’urbà va poder sortir-ne ell sol, i que no tots hi eren presents, fet negat pels sindicats policials (CSIF i Sapol), que com la fiscalia van demanar mantenir-los a la presó. L’Audiència sosté que tots sis (amb la catalana posada en llibertat divendres) van actuar en grup en els actes vandàlics, i amb el foc al furgó van veure l’agent a dins i sabien el risc que hi havia, és a dir que com a mínim “hi ha un dol eventual”, que s’haurà d’aclarir en la instrucció i el judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia