Salut

Més d’un 30% dels ciutadans de la UE té la primera dosi i poc més de l’11% està totalment immunitzat contra la Covid-19

Hongria és el primer estat del bloc europeu que aconsegueix posar la primera dosi a més de la meitat de la població

Més d’un 30% dels ciutadans de la Unió Europea té la primera dosi i un 11,3% està totalment immunitzat contra la Covid-19, segons les darreres dades del Centre Europeu per al Control i Prevenció de Malalties (ECDC, segons les seves sigles en anglès) actualitzades aquest dimecres. Pràcticament tots els països del bloc europeu avancen al mateix ritme, excepte Hongria i Malta. De fet, Hongria s’ha convertit en el primer estat de la UE en inocular amb una dosi a més de la meitat de la població gràcies a l’ús de la vacuna Sputnik i Sinopharm, que no estan autoritzades per l’Agència Europea de Medicaments. Tanmateix, aquest país continua tenint una incidència de contagis alta amb més de 400 casos per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies.

Lleugerament per sobre de la mitjana europea, Espanya ha posat la primera dosi a més del 31% de la població i un 13,1% d’aquesta té la pauta completa, segons les dades de l’ECDC. Només dos països al club europeu s’estan quedant significativament enrere amb menys del 15% dels ciutadans protegits per una dosi: Bulgària i Letònia.

En general, els socis europeus estan optant per un cert equilibri entre avançar amb la vacunació de la primera dosi i completar la pauta completa. Finlàndia, però, se surt d’aquest esquema i ha prioritzat les primeres injeccions. Així, gairebé un 40% dels finlandesos ja tenen la primera dosi, però només el 3,8% la segona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia