Societat

La catedral i Sant Feliu, dues noves maquetes de fusta

Són les que comercialitza l’empresa Ambwood i es van presentar oficialment ahir al claustre de la catedral

Al cor de la catedral de Girona, al claustre, ahir va tenir lloc la presentació oficial de dues noves maquetes de fusta de la col·lecció Girona, patrimoni emocional, que comercialitza l’empresa Ambwood. La catedral de Santa Maria i l’església de Sant Feliu són les dues obres monumentals que aquell qui ho vulgui pot muntar sense fer ús de cola. Després de l’èxit de la prova pilot feta de cara al Nadal, aquesta empresa catalana, formada per maquetistes, arquitectes i dissenyadors industrials, ha cregut convenient redissenyar la de la catedral i afegir-hi la de l’església, amb un grau de perfecció aconseguit gràcies a la col·laboració del capítol de la catedral.

Per això, ahir es van congregar al claustre el mateix bisbe de Girona, Francesc Pardo, i l’alcaldessa Marta Madrenas, a més de Josep Vilanova, arquitecte de la catedral de Girona, i Neus Matamala, d’Ambwood. Tots van coincidir a destacar la voluntat de difondre el patrimoni combinada amb el didactisme i el lleure que té aquest projecte, que traspua “estima” i, en paraules de Madrenas, “passió”. “Estima i amor és el que sentim els gironins per la catedral, i passió és el que ha fet possible aquest projecte, que reivindica el patrimoni de la ciutat”, va dir Madrenas.

Neus Matamala, per la seva banda, va destacar l’alta qualitat del producte i va assenyalar que es tracta d’una maqueta automuntable de fusta polida i alta resolució que ha tingut en compte el màxim de detallisme. El bisbe, que es va mostrar “impressionat” pel resultat, va recordar que hi ha molts joves de les noves generacions que “veuen la catedral però no la coneixen”, i projectes com aquest poden fer que això es reverteixi.

Les dues maquetes s’afegeixen a una col·lecció que també inclou el pont de Camprodon, el pont de Besalú, una pesquera de l’estany de Banyoles i tres ponts de l’Onyar a Girona (Eiffel, Princesa i Sant Feliu). El de Besalú, precisament, es va muntar en un acte organitzat per la Llibreria Les Voltes, amb la participació de l’escriptor Martí Gironell, autor del llibre El pont dels jueus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia