Societat

Actes culturals i lúdics recuperen certa normalitat

Fires, exposicions i festes majors fan sortir la ciutadania als carrers

Els banyistes aprofiten el sol a tot el litoral

En una tornada lenta però decidida a una certa normalitat, moltes platges del litoral català es van desvetllar ahir amb la ressaca de la vigília, quan desenes de persones hi havien fet cap coincidint amb la fi de l’estat d’alarma i del toc de queda. Al matí, però, les màquines que netegen les deixalles a la sorra van deixar pas a un públic molt més reposat. Al passeig marítim de Barcelona, per exemple, hi havia vianants, badocs, patinadors i ciclistes, mentre alguns banyistes, pocs, aprofitaven que el dia es va despertar fent bo per prendre el sol i remullar-se una mica. Cap al migdia, als restaurants de la Barceloneta i de la costa en general, que, com tota la restauració, a partir d’ahir ja podien obrir fins a les onze i servir sopars, algunes cues prefiguraven vermuts o dinars en família. En general, la vida es va anar recuperant de mica en mica als carrers de pobles i ciutats, en actes festius i culturals, en paral·lel amb el relaxament de les mesures anti-Covid, amb una il·lusió prudent en la majoria dels casos.

A Girona, per exemple, el Temps de Flors va tornar a convocar multitud de visitants als espais guarnits, per on deambulaven gironins àvids de recuperar una festa que la vigília ja havia congregat gentades fins al punt que havien desbordat l’aforament previst i havia calgut tancar alguns escenaris.

Lleida, on aquests dies se celebra la festa major, Sant Anastasi, que durarà fins demà, ahir va aplegar també força ponentins en actuacions de música, teatre, pallassos i altres espectacles en escenaris habilitats als Camps Elisis, a la plaça de Sant Joan i al turó de la Seu Vella, entre altres espais.

També, la FiM, la fira de música emergent i familiar de Vila-seca, tancava ahir l’edició d’enguany, la dissetena des que es va crear, superant els 5.000 espectadors. Val a dir que ara feia cinc anys que no se celebrava aquest aparador i mercat de la música emergent i d’espectacles familiars i que, segons va declarar Martí Marfà, el seu director artístic, la resposta del públic i dels professionals ha estat “entusiasta” i “aclaparadora”.

Sardanes al Pla de la Catedral

Els sardanistes es van demostrar fidels a la tradició i no van faltar a l’aplec dominical del Pla de la Catedral de Barcelona, convocats per l’Agrupació Cultural Folklòrica de la capital i acompanyats per una cobla ubicada a les escales de la seu. L’agrupació vetllava perquè tots els participants complissin amb les mesures de protecció. Encara a Barcelona, i entre molts altres actes culturals organitzats ahir, hi va haver, per exemple, un sentit homenatge de la Barceloneta a Felícia Fuster, que hi va néixer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia