Salut

Els 27 demanen la “ràpida implementació” del passaport sanitari i acorden revisar les restriccions als viatges al juny

Els líders europeus es comprometen a donar “almenys” 100 milions de vacunes als països pobres aquest any

Els caps d’estat i de govern de la Unió Europea han acordat aquest dimarts “revisar a mitjans de juny” les restriccions als viatges dins del bloc comunitari. En el text de les conclusions, els líders europeus celebren l’acord entre l’Eurocambra i el Consell sobre el passaport sanitari i aposten per una “implementació ràpida”. Els 27 remarquen que cal seguir coordinant les mesures de cara a l’estiu malgrat “la millora general de la situació epidemiològica” a la Unió Europea. Amb tot, alerten que cal seguir “vigilants” per les noves variants i “prendre les mesures necessàries”. D’altra banda, els líders europeus es comprometen a “accelerar la donació” de vacunes als països pobres i a fer-hi arribar “almenys” 100 milions de dosis aquest any.

A més, els líders del bloc comunitari aposten per “ajudar a desenvolupar la capacitat productiva local” de vacunes als països pobres.

En el text, els 27 subratllen el seu paper de “lideratge” pel que fa a les aportacions al mecanisme COVAX per fer arribar vaccins als països pobres. Tanmateix, no fan cap referència a la proposta d’alliberar les patents de les vacunes que està a debat a l’Organització Mundial del Comerç.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia