Societat

Salt i Frodeno fan realitat el circuit de salts

El campió de triatló va inaugurar ahir un ‘pump track’ que ja atrau centenars d’aficionats a les bicis i als monopatins

Només fa dos dies que està obert i ja és un reclam per als aficionats a les bicicletes i als monopatins, centenars dels quals ja han provat el nou equipament situat al carrer Miquel Martí i Pol de Salt. El circuit de salts pump track més gran de Catalunya i el segon de l’Estat –amb una longitud de 227 metres– es va inaugurar oficialment ahir en un acte en què els dos principals promotors que ho han fet possible no podien estar més satisfets.

Per una banda, l’alcalde de Salt, Jordi Viñas, i per l’altra, l’artífex i impulsor del projecte, el triatleta Jan Frodeno, que, a més de l’associació que porta el seu nom, també té el suport de la Fundació Laureus Sport for Good. “Disposar d’un equipament d’aquestes característiques al servei de la ciutadania és molt important, i més lligat a la fundació de Frodeno, perquè vol dir que és un projecte no només esportiu sinó vinculat a àmbits com l’educatiu, l’alimentari i el social.” L’alcalde va voler tornar a agrair al campió olímpic de triatló i tres vegades campió del món que, després de col·laborar durant la pandèmia amb els menjadors socials, els proposés tirar endavant aquest projecte. L’esportista alemany, que viu a Girona, també va agrair que Salt fes realitat aquest projecte social que feia anys que tenia al cap, i que ho hagi fet donant tantes facilitats: “Buscava alguna cosa per motivar els petits perquè practiquessin esport i la bicicleta en concret. La pandèmia va ser la inèrcia per fer-ho realitat. Tornar quelcom a la gent del que he rebut jo de l’esport sempre ha estat el meu propòsit i Salt, que està format per moltes cultures, necessita projectes socials. Ha estat una sort que hagin cregut en aquest projecte. L’espai és perfecte i és increïble veure com ara té vida. Estic molt emocionat i agraït al meu equip”, va declarar.

L’equipament és gratuït i obert a tothom, mentre no hi hagi activitats programades o competicions. Els horaris estan pendents de regulació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia