Societat

Els desnonaments gironins tornen a nivells anteriors a la pandèmia

Segons les dades del Consell General del Poder Judicial, se n’executen quatre al dia de mitjana

Els jutjats reben un total de 28 demandes per ocupacions

Els desnonaments a les comarques gironines han tornat a nivells prepandèmia i a la demarcació se n’executen quatre al dia de mitjana. Segons les dades que periòdicament publica el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), durant el primer trimestre del 2021 a la demarcació s’han dut a terme 364 llançaments. I això, malgrat les moratòries decretades tant per l’Estat com per la Generalitat per frenar aquells llançaments que afectessin col·lectius vulnerables mentre durés l’estat d’alarma per la Covid-19, i que entre el gener i finals de març, doncs, encara estaven vigents (actualment, aquella que es manté fins al 9 d’agost és la decretada per La Moncloa). Segons l’estadística, si s’analitzen per tipologies els 364 desnonaments executats durant el primer trimestre a les comarques gironines –més de quatre al dia de mitjana–, fins a 273, han estat per impagaments de lloguer. Hi ha 60 casos, però, en què el llançament també ha deixat un deute gairebé de per vida als afectats –obeïa a una execució hipotecària–. Per últim, els 31 casos restants s’emmarquen dins d’altres casuístiques.

D’altra banda, i també en matèria d’habitatge, les dades del CGPJ també recullen el nombre de demandes que s’han interposat per ocupacions. Durant el primer trimestre, els jutjats gironins han rebut 28 demandes per ocupacions. N’han resoltes 30 i a finals de març en tenien en tràmit 101. En aquest cas, les dades també són similars a les del primer trimestre del 2020 –se’n van rebre 26, se’n van resoldre 17 i 97 van quedar en tràmit.

LES XIFRES

399
desnonaments
es van executar a les comarques gironines durant el primer trimestre del 2020.
28
demandes
per ocupació s’han registrat els tres primers mesos del 2021, dues més que en el mateix període del 2020.

Estralls de la pandèmia en el món laboral

L’estadística del CGPJ també recull dades referides al món laboral. Aquí, els estralls de la pandèmia també es fan evidents i se sumen a aquells que ja s’arrossegaven de l’anterior crisi econòmica. Només entre el gener i el març, els jutjats gironins han rebut fins a 428 demandes per acomiadaments. Són un 15% més de les que es van rebre en comparació amb el mateix període del 2020 (quan la xifra va situar-se en 373.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia