Societat

El MWC vol retrobar “certa normalitat” en la pròxima edició

La GSMA no publica les xifres oficials sobre la davallada d’assistents

La Fira, satisfeta per haver activat la represa

El Mobile World Congress va tancar ahir les portes de la seva edició més atípica, clarament condicionada per la Covid i amb una davallada espectacular del nombre de visitants que ja es donava per feta abans d’engegar. El transcurs del congrés de telefonia, en un espai molt més reduït que habitualment, ha certificat aquesta manca d’interès internacional per assistir-hi en aquestes condicions. Per fer-se una idea de la magnitud del daltabaix, només cal comparar l’aspecte de la fira prepandèmica amb la que s’ha fet aquesta setmana. Dos mons completament diferents.

Al contrari que altres anys, la GSMA no va fer públiques ahir, en abaixar la persiana, les dades d’assistents a l’esdeveniment, que tornarà a Barcelona d’aquí a vuit mesos. Des de Fira de Barcelona, en canvi, sí es va celebrar la reactivació del congrés en una edició que s’entén “de transició”. El director general de la Fira, Constantí Serrallonga, es va mostrar “satisfet” pel funcionament del congrés i va remarcar el “coratge” de la GSMA en l’organització de l’esdeveniment, que també ha tingut una versió en línia.

Per Serrallonga, la celebració del MWC ha generat confiança perquè s’ha demostrat que “és possible” fer esdeveniments de gran format amb totes les mesures de seguretat. Amb tot, Serrallonga encara és prudent en relació amb l’edició del 2022 i només pronostica que “serà més propera a la normalitat” del 2019.

L’absència de grans marques mundials ha provocat que enguany els espais expositors de Catalunya i de l’Estat espanyol augmentessin la mida i milloressin l’emplaçament, guanyant prestància. Això, i el fet que bona part dels congressistes eren locals, ha fet que la xifra de visitants que han passat per l’estand de la Generalitat no hagi caigut tan en picat com les previsions apuntarien. La GSMA havia insinuat que els assistents totals podrien davallar de més de 100.000 a entre 25.000 i 30.000. En canvi, l’estand de Catalunya al Mobile World Congress ha atret l’atenció de 8.303 persones, el que significa el 70% dels visitants que va tenir en l’última edició del congrés, la del 2019, segons l’informe de Foot Analytics, una de les empreses catalanes que s’exposen al MWC.

LA XIFRA

27.000
congressistes
han passat pel MWC, segons dades dels Mossos d’Esquadra, als quals caldria sumar els virtuals.

LA DATA

28.2.2022
Arrencarà
una nova edició del Mobile World Congress, que s’allargarà fins al 3 de març.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia