Salut

Argimon descarta cribratges massius com els de l’estiu passat: “Tenim les mans que tenim”

El conseller de Salut defensa per fer cribratges “molt selectius” i continuar focalitzant l’atenció en la vacunació

Insta les persones de més de 40 anys a vacunar-se o completar la pauta i demana a la població que respecti les mesures

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, veu complicat dur a terme cribratges massius com els de l’estiu i la tardor passades i aposta per fer-ne de “molt selectius”.

“Tenim les mans que tenim”, ha argumentat Argimon, que ha afegit que el personal disponible s’ha de dedicar a visitar els casos simptomàtics i a la vacunació.

Pel que fa a la possibilitat de tornar al toc de queda nocturn com a via per redreçar la situació, el titular de Salut ha insistit que no és partidari d’aquesta mesura i ha assegurat que no li agradaria aplicar-la “si no és estrictament necessari”.

Segons ell, “l’explosió de casos no es deu a un macroconcert” sinó a “interaccions” del dia a dia sense els elements de precaució i protecció.

En el marc d’una visita a la Seu d’Urgell per reunir-se amb el ministre de Salut d’Andorra, Joan Martínez Benazet, i l’alcalde de la capital de l’Alt Urgell, Jordi Fàbrega, Argimon ha assegurat que “millorar la situació està a les nostres mans”.

En aquest sentit, ha fet una crida a les persones de més de 40 anys a vacunar-se o completar la pauta. I és que segons ha explicat, s’ha observat que la majoria d’infectats de la cinquena onada de la Covid-19 són les persones que no han estat immunitzades.

A més, ha instat la població a respectar les mesures i ha reiterat la crida perquè les persones que donen positiu facin els aïllaments correctament i que els contactes estrets compleixin estrictament les quarantenes.

Argimon ha afirmat que els escenaris futurs de la pandèmia són difícils de preveure i cal anar mirant “dia a dia”. Ha afegit que les possibles actuacions “sempre estan sobre la taula” i que la nova variant arriba en una situació diferent a les onades prèvies del virus, ja que més del 40% de la població està vacunada amb la pauta completa.

Respecte de les mesures que s’apliquen als concerts i grans esdeveniments, ha apuntat que quan aquests actes es van autoritzar la situació sanitària era diferent a l’actual i, a més, s’han fet dues proves pilot per comprovar la seva viabilitat i seguretat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia