Societat

Aval europeu a l’acció verda del govern Colau

L’alcaldessa, vicepresidenta de la xarxa urbana contra el canvi climàtic

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acaba de rebre el suport internacional a la seva política que té com a eix central la conversió de la capital del país en una ciutat més habitable, amb mesures controvertides com la superilla o la connexió del tramvia per l’avinguda Diagonal. L’Ajuntament va fer públic ahir que Colau ha estat designada vicepresidenta, juntament amb l’alcalde de Milà, Guiseppe Sala, de l’organització de ciutats C40, ens que té com a objectiu plantar cara al canvi climàtic des de l’àmbit urbà.

“No hi ha planeta B”, va dir ahir Colau en valorar el nomenament, per refermar després el compromís de les ciutats en la promoció de polítiques mediambientals, una acció que considera necessària perquè, segons la seva opinió, “els estats van tard”.

L’organització C40 agrupa desenes de ciutats de tot el món, i Ada Colau hi entra amb funcions executives substituint l’alcalde de Londres, Sadiq Khan. Des de l’Ajuntament es recorda que aquest no és el primer cop que la ciutat té un reconeixement en aquest àmbit, ja que el pla Clima de Barcelona ja va ser premiat com la millor iniciativa sorgida de les grans ciutats europees.

Colau va afirmar ahir que assumeix el càrrec “amb el compromís d’aprofundir” les polítiques de lluita contra el canvi climàtic. “Seguim endavant amb el programa de la superilla de Barcelona, la protecció dels entorns de les escoles, seguim augmentant el verd de la ciutat i reduint durant els propers anys el 25% del trànsit rodat a la ciutat”, va dir Colau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia