Salut

L’assaig clínic de la vacuna d’Hipra comença amb 30 voluntaris al Clínic i al Trueta

La primera fase de les proves en humans busca avaluar la seguretat i la capacitat de generar resposta immunitària

L’assaig clínic en humans de la vacuna de la farmacèutica catalana Hipra ha començat aquesta setmana a l’Hospital Universitari de Girona Doctor Josep Trueta i a l’Hospital Clínic de Barcelona amb 30 voluntaris. Són persones de 18 a 39 anys, que no han tingut la Covid-19 i que no havien estat encara vacunades. Als voluntaris, se’ls administraran dues dosis separades en 21 dies: 25 rebran la vacuna que s’està testant i 5, la control (Pfizer). Aquesta és la Fase I/IIa, que té com a objectius avaluar la seguretat del vaccí i la immunogenicitat, és a dir, la capacitat per generar resposta immunitària.Els investigadors preveuen tenir els resultats d’aquesta fase en dos o tres mesos i han indicat que un assaig clínic estàndard sol durar un any.

En una roda de premsa aquest divendres, els responsables de l’assaig clínic han destacat l’interès per participar en les que són les primeres proves en humans d’una vacuna a l’estat espanyol. Unes 400 persones van respondre a l’anunci i van oferir-se a rebre la vacuna d’Hipra, farmacèutica internacional amb seu a Amer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia