Societat

Barcelona convoca la Taula d’Emergència Climàtica per abordar l’ampliació del Prat

La trobada amb les entitats ecologistes serà el 16 de setembre

L’Ajuntament de Barcelona ha convocat la Taula per l’Emergència Climàtica per analitzar el projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat i fer seguiment del desenvolupament de la Declaració d’Emergència Climàtica. La trobada es farà el proper 16 de setembre. La convocatòria arriba després que aquesta setmana l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz, s’hagin reunit amb diferents entitats ecologistes del país compromeses amb la lluita contra el canvi climàtic, amb l’objectiu d’explicar i informar de les darreres novetats que s’han produït en relació a l’ampliació de l’aeroport.

A la trobada hi van participar representants de Climacció, Ecologistes en Acció, Fridays for future, Moviment per la Justícia Climàtica i Rebel·lió o Extinció – XR, a més de portaveus de Zeroport, la plataforma que, a banda d’aquestes entitats, també aglutina més d’un centenar d’associacions que aposten pel decreixement del port i de l’aeroport. En aquest marc, l’alcaldessa i la tinenta d’alcaldia es van comprometre a convocar la Taula d’Emergència Climàtica.

Constituïda el juliol del 2019, la Taula és un grup de treball del Consell Ciutadà per la Sostenibilitat que busca mantenir l’esperit de participació i compromís col·lectiu amb què es va elaborar el Pla Clima de Barcelona, per tal de generar un marc de treball que comprometi l’Ajuntament i la resta d’agents implicats a fer front a l’emergència climàtica. També és l’espai de seguiment i avaluació, on l’Ajuntament de Barcelona rendeix comptes dels avenços i l’acompliment dels compromisos adquirits. El grup ha arribat a reunir a representants de més de 200 organitzacions.

La Taula per l’Emergència Climàtica va participar en l’elaboració dels continguts de la Declaració d’Emergència Climàtica de Barcelona, que es va presentar el 15 de gener de 2020, amb un Pla d’Acció amb mesures concretes per fer front a l’emergència climàtica. La Declaració inclou una anàlisi de l’impacte que tenen sobre el medi ambient les emissions del port i de l’aeroport, alhora que detalla mesures concretes per tal de reduir el seu impacte en els efectes del canvi climàtic.

Colau carrega contra l’ampliació de l’aeroport al Senat i demana a la ministra de Transports que paralitzi l’acord

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha carregat aquest dimecres contra l’ampliació de l’aeroport del Prat en el marc de la presentació de la iniciativa CitiES 2030: ‘Les ciutats espanyoles davant el repte de la neutralitat climàtica’, que s’ha celebrat al Senat. Colau ha insistit que es tracta d’una proposta que no respon a la “nova mobilitat”, i per això ha demanat a la ministra de Transports, Raquel Sánchez, i al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que paralitzin l’acord. “Les propostes del segle passat, s’han de deixar al segle passat”, ha reblat, “l’ampliació de l’aeroport va en contra del que hem firmat aquí”. Colau també ha remarcat la necessitat de disposar de grans “regulacions” que no es poden fer des de les ciutats.

Barcelona ha participat en la taula ‘El compromís de les grans’, on Colau ha signat una declaració institucional juntament amb els seus homòlegs de Sevilla, Juan Espadas, de Madrid, José Luis Martínez-Almeida i de València, Joan Ribó, per transformar les seves ciutats i accelerar la transició energètica i ecològica abans de 2030.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia