Societat

La MAP de Ripoll participa en una prova contra l’abús

És un projecte pilot estatal per prevenir i actuar davant situacions de maltractament en centres amb persones amb discapacitat

L’entitat ripollesa és un referent en formació sexoafectiva

La Fundació MAP de Ripoll s’ha consolidat com a referent en matèria de sexoafectivitat i prevenció de l’abús i el maltractament en persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament amb el tancament amb èxit del projecte pilot estatal Trabajando por el buen trato per prevenir i actuar davant situacions de maltractament en centres amb persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament. De fet, l’entitat ja fa deu anys que treballa aquests temes i és un referent en investigació i generació de recursos. La participació en aquest programa de dos anys de durada s’ha traduït amb diversos canvis en l’organització per incorporar noves metodologies, la formació de persones ateses, professionals i famílies en sexoafectivitat i pautes de detecció i actuació en situacions d’abús. També s’ha concretat amb la realització de material com una Guia d’intimitat i un protocol d’abús, assetjament i maltractament adaptat als diferents públics i, finalment, la participació en projectes d’investigació interna i externa.

La fundació MAP participa, actualment, en dos grups d’investigació de la Universitat de Girona. Es tracta d’un sobre llenguatge i cognició i un altre sobre la incidència dels programes d’educació sexual i afectiva en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual. Precisament, els resultats d’aquest últim estudi han sortit publicats en un monogràfic a la revista de l’Asociación Nacional de Salud Sexual y Discapacidad (Anssyd).

Tota aquesta tasca s’ha canalitzat a través d’un grup de treball intern de l’entitat, coordinat per un responsable en sexoafectivitat i bon tracte. Aquesta especialització ha convertit el MAP en agent formador d’altres organitzacions i de futurs professionals, com ara el curs que es va fer el maig passat a la Universitat de Vic o les formacions que s’han fet al Consorci Sant Gregori al Gironès o a l’Associació Sant Tomàs, a la comarca d’Osona.

LA XIFRA

10
anys
fa que la fundació MAP de Ripoll es dedica a la investigació i la formació en sexoafectivitat i prevenció de l’abús.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia