Societat

Foment veu la manifestació contra el Prat poc representativa i confia que es reprengui la negociació

Sánchez Llibre critica el “ridícul” dels partits del Govern pel seu desacord sobre la taula de diàleg

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha mostrat aquest dilluns el seu “respecte” per la manifestació d’aquest diumenge a Barcelona contra el projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat però ha afirmat que “no és tan important ni té la rellevància suficient per poder plantejar que la infraestructura no arribi a bon port”. En una entrevista a La 2 i Ràdio 4, Sánchez Llibre també s’ha mostrat confiat que els dos governs puguin reprendre la negociació sobre el projecte en els pròxims deu dies, abans de la data límit del 30 de setembre. El president de la patronal ha criticat, d’altra banda, el “ridícul” dels partits de l’Executiu pel seu desacords sobre els membres que havien de formar part de la taula de diàleg.

Sobre la manifestació d’aquest diumenge a Barcelona sobre el projecte d’ampliació de l’aeroport del Prat –actualment descartat pel govern espanyol fins d’aquí cinc anys- Sánchez Llibre ha afirmat que respecte el posicionament dels participants en la protesta però ha argumentat que les 10.000 persones que hi van assistir no són representatives dels 4 milions de persones que viuen a l’àrea metropolitana de Barcelona.

El president de la patronal ha insistit que en l’acte dels partidaris de l’ampliació a Esade del juny passat s’hi van aplegar representants d’empreses i associacions que representaven “més del 90% del PIB català i més del 85% de l’’ocupació privada a Catalunya”.

En l’entrevista, el president de la patronal ha dit que espera que els dos governs recuperin la negociació en els pròxims deu dies, fins a la data límit del 30 de setembre quan s’hauria d’aprovar el nou DORA. Per això, en nom dels empresaris ha demanat als executius de Sánchez i Aragonès que “reflexionin”.

“Fins al dia 30 queden deu dies, deu dies en política és molt”, ha continuat Sánchez Llibre, que ha reiterat la necessitat d’ampliar l’aeroport perquè Barcelona no esdevingui “una capital local en lloc d’internacional”. “Si s’ajorna cinc anys hi haurà responsabilitats polítiques”, ha afegit, en referència a les pròximes eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia