Salut

Fi dels punts de vacunació massiva de Girona i Figueres

El Palau Firal i el Molí de l’Anguila tanquen les portes el dia 30 com a espais per vacunar-se

El Casal Marià, d’Olot; la Sala Eudald Graells, de Ripoll, i el Palau Firal, de Sant Antoni de Calonge, només per a segones dosis

El 30 de setembre. Aquest és l’últim dia que funcionaran el Palau Firal de Girona i el Molí de l’Anguila de Figueres com a punts massius de vacunació. Pràcticament cinc mesos i mig després que entressin en funcionament com a tal, Salut va anunciar ahir que aquests dos espais ja no estaran habilitats per a aquesta funció i que hi ha una nova organització del procés de vacunació a la regió sanitària. Així, a banda del tancament definitiu d’aquests dos punts, els del Casal Marià d’Olot, la Sala Eudald Graells de Ripoll i el Palau Firal de Sant Antoni de Calonge obriran puntualment per administrar segones dosis pendents. Els altres dos punts massius, el Mas Enlaire de Blanes i la fàbrica Llobet-Guri de Calella, es reorientaran i només vacunaran la ciutadania que els toqui com a àrea bàsica de salut.

68,5%, pauta completa

Des que va començar la campanya de vacunació contra la Covid-19, a finals de desembre del 2020, s’han administrat a la regió sanitària de Girona 1.172.000 vacunes, més de 300.000 de les quals al Palau Firal de Girona, el punt de vacunació més important de la demarcació. Donat que ja s’ha assolit que hi hagi un 68,5% de la població amb la paula completa, l’ICS explica que ara la campanya enceta una nova etapa, en la qual es concentrarà la vacunació als centres d’atenció primària o als locals habilitats per a aquesta finalitat en diferents municipis.

En el cas de Girona ciutat, la ciutadania que s’hagi de vacunar de la primera dosi haurà de dirigir-se als seus respectius centres d’atenció primària. Per a l’administració de les segones dosis a les persones que s’han vacunat de la primera al Palau Firal de Girona s’habilitarà un espai a l’edifici de la Generalitat, situat al servei mèdic, que estarà en funcionament a partir del 5 d’octubre i durant tres setmanes.

A Figueres, a partir del 4 d’octubre, la vacunació es farà al CAP Josep Masdevall (carrer Nou, 199). En aquest cas, les persones que s’hagin posat la primera dosi al Molí de l’Anguila i que tinguin pendent la segona, aquesta s’administrarà també al mateix CAP Josep Masdevall.

En el cas del Palau Firal de Sant Antoni de Calonge, el Casal Marià d’Olot i la Sala Eudald Graells de Ripoll, totes les segones dosis que restin pendents de posar a les persones vacunades en aquests espais, també s’administraran en aquests punts en dies puntuals, per als quals s’obrirà específicament. Els ciutadans que s’hagin de posar la segona dosi seran citats per sms.

Mas Enlaire de Blanes es reconvertirà en punt de vacunació de la pròpia àrea bàsica de salut i també s’hi administraran les segones dosis que hagin quedat pendents de gent de fora de l’àrea bàsica de salut.

Pel que fa a les segones dosis d’AstraZeneca, aquestes es continuaran administrant al Palau Firal fins al seu tancament. Concretament, es vacunarà avui a la tarda i el dimarts 28 de les 9 a les 13 hores. A partir del tancament d’aquest punt de vacunació, les persones que requereixin la segona dosi d’AstraZeneca se l’hauran de posar al seu centre d’atenció primària.

LA XIFRA

68,5%
de la població
de la regió sanitària de Girona ja ha rebut la pauta completa de la vacuna.

La residència de Sant Joan les Fonts

ACN

Els Mossos d’Esquadra han tancat la investigació pel brot de coronavirus a la residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts, que va deixar set morts, i l’han enviat al jutjat. La família d’una de les víctimes va presentar una denúncia a la policia contra una treballadora del centre per homicidi imprudent. Asseguren que va anar a treballar malgrat haver donat positiu. La policia ha practicat totes les diligències. Entre aquestes, ha pres declaració a diversos treballadors del centre i ha tramès l’atestat al jutge, que haurà de decidir si acusa la treballadora i per quin delicte.

El brot a la residència, que gestiona la cooperativa Suara, es va fer públic a finals d’agost, tot i que es va detectar a principi de mes, arran d’un cribratge que es va fer entre els professionals.

El Departament de Drets Socials va detallar aleshores que havia provocat set defuncions i que hi havia 15 residents i sis treballadors contagiats. Després de detectar els primers positius entre els treballadors, el cribratge es va estendre als residents. En aquesta primera prova es van detectar cinc casos, però posteriorment en van aflorar més. Suara va anunciar l’obertura d’una investigació interna per determinar les causes que van provocar el contagi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia