Administracions

Celrà proposa a Adif la cessió de l’estació i el Moll

Davant l’estat ruïnós de l’edifici de l’estació, i per evitar el seu enderroc, el consistori planteja aquesta mesura

Es compromet a reparar i mantenir el conjunt i guanyar així un espai municipal

L’Ajuntament de Celrà ha proposat a Adif obrir negociacions per trobar una solució que permeti reparar i recuperar per a un ús públic l’edifici de l’estació de tren, actualment en estat ruïnós, que està situat al costat del Moll. El consistori vol proposar a Adif, que és la propietària de tot el conjunt, un conveni de cessió d’aquests edificis, a més de la plaça. A canvi de la cessió durant un termini llarg, l’Ajuntament es comprometrà a reparar i mantenir tot el conjunt. El local del Moll fa temps que és utilitzat pel jovent com a seu d’activitats mitjançant un contracte de lloguer. L’Ajuntament hi ha destinat recursos de manera regular per mantenir-lo en condicions per al seu ús públic.

El novembre del 2015, el ple va aprovar una moció per denunciar l’estat d’abandonament i la manca d’inversions en la majoria d’estacions de tren de la xarxa de rodalies. El 23 de gener del 2018 hi va haver un petit incendi a l’edifici de l’estació, causat per un curtcircuit elèctric. Així, el consistori de Celrà, veient que Adif “no ha mostrat interès per trobar una solució que no impliqui l’enderroc de l’edifici de l’estació”, proposa aquesta cessió per preservar el patrimoni. L’alcalde, David Planas, va recalcar que és “un llegat històric de més de 120 anys que forma part del paisatge urbà identificable amb el poble i que val la pena conservar”. Arran del foc del 2018, una visita d’inspecció va detectar que la fusta que formava els pilars de construcció estava en molt mal estat. Un informe d’una empresa antiplagues va concloure el greu deteriorament de la fusta per la presència de tèrmits. L’Ajuntament va traslladar l’informe a Adif, que va considerar que era millor enderrocar l’edifici. També es va notificar a Adif que calia senyalitzar la zona per evitar riscos. Dijous acabava el termini perquè Adif respongués a la notificació. Davant la manca de resposta, l’Ajuntament proposa la cessió per evitar l’enderrocament de l’edifici arran del deteriorament.

LA FRASE

Volem trobar una solució que convingui a tothom; és un patrimoni que no volem que es perdi
David Planas
ALCALDE DE CELRÀ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia