Administracions

Lectors de matrícules als accessos de Figueres

El regidor de Seguretat, Pere Casellas, diu que estudien instal·lar-los per detectar vehicles sospitosos

Promet adjudicar aviat el sistema de vuit càmeres anunciat el 2019

El govern de Figueres té encara pendent la instal·lació d’un sistema de vuit càmeres de videovigilància més anunciat fa dos anys, la tardor del 2019, davant l’onada de robatoris que en aquell moment amoïnava el centre urbà. Però en l’últim ple el regidor de Seguretat, Pere Casellas, va admetre que, tot i que se n’hagi endarrerit la contractació, aviat posaran la instal·lació a subhasta i que estudien completar-la amb altres dispositius de lectura i registre automatitzat de matrícules als principals accessos al nucli urbà.

Casellas donava resposta, així, a la petició que va formular el grup de JxFigueres i els regidors no-adscrits del PNC durant un debat sobre inseguretat i incivisme en el tram final del ple. Respecte al retard de les càmeres convencionals, l’edil l’atribuïa al coll d’ampolla de tràmits administratius que ha imposat la priorització de la pandèmia i les restriccions, però defensava que les dades d’incivisme han millorat respecte a fa dos anys per l’increment de la presència policial i la detenció d’alguns delinqüents multireincidents que havien encadenat robatoris.

L’executiu figuerenc manté habilitada una partida de prop de 70.000 euros per destinar a les càmeres, previstes des del 2019 a la Rambla i la zona comercial del carrer Girona, la plaça de l’Ajuntament i els carrers Peralada, Besalú i Sant Pere.

Pel que fa als lectors de matrícules, Casellas aposta per situar-los als accessos principals, tot i que s’havia plantejat centrar-los en un sol barri, “per no estigmatitzar”.

LA XIFRA

8
càmeres
de videovigilància, ampliables amb els lectors de matrícules en estudi, vol instal·lar el govern de Figueres.

Més agents, fins a 85, a la Guàrdia Urbana el 2023

A més de càmeres, el regidor de Seguretat va argumentar que calen més agents que les mirin, i per això va prometre passar dels 71 agents actuals en plantilla a 78 l’any vinent i a 85 a finals de mandat. El municipi també es vol dotar d’una unitat canina estable contra el tràfic de drogues, i de pistoles elèctriques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia