Medi ambient

Ajuts per al Parc Nou d’Olot i el Montsacopa

Els set projectes que aspiren als Next Generation de la Unió Europea giren a l’entorn d’aquests espais de la ciutat

Han de servir per consolidar espais verds i vies pedalables

L’Ajuntament d’Olot s’ha presentat a la convocatòria d’ajudes Next Generation de la UE per impulsar un conjunt de set projectes de millora i restauració del Parc Nou i l’espai Montsacopa. També es preveuen altres actuacions per ampliar i consolidar les infraestructures ciclistes i promocionar la transició digital i ecològica a la ciutat. L’Ajuntament d’Olot ha sol·licitat un total de 2,3 milions d’euros d’aquests fons europeus.

En concret, l’Ajuntament ha demanat una ajuda de 200.000 euros per a la restauració ambiental del Parc Nou –especialment per a la conservació de la flora autòctona del jardí botànic, la millora dels senders i la impermeabilització de l’estany–, una d’una mica més d’1 milió per a la gestió del volcà Montsacopa –estudis topogràfics, rehabilitació de les torres de guaita i la muralla del fort–, una altra de 200.000 euros per impulsar noves infraestructures ciclistes previstes a l’Olot Pedala. D’altra banda, també ha demanat 135.55 euros per a la millora dels camins de Batet de la Serra amb la voluntat d’impulsar una mobilitat més sostenible a la ciutat, i finalment, 488.739 euros més per avançar en la transició digital i el turisme ambiental.

LA XIFRA

2,3
milions d’euros
és el cost global dels set projectes que aspiren als nous fons de la Unió Europea.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia