Administracions

Les inversions del 2022 a Olot se centraran als barris

L’Ajuntament aprova un pressupost de 41,6 milions, un 10 % superior al d’aquest any

La taxa d’escombraries s’apuja un 2,9%

La resta de tributs només tindran l’augment de l’IPC

Les inversions previstes en el pressupost d’ Olot de l’any que ve pugen a sis milions d’euros (la xifra més alta des de fa 13 anys), dels quals 2,3 milions es destinaran a obres de millora a tots els barris (clavegueram, il·luminació, parcs infantils, etc.), de manera especial al de Montolivet, per al qual es reserven 700.000 euros corresponents a la primera fase del seu pla de rehabilitació integral. També destaquen els 500.000 euros per a la reforma de la plaça Major. D’altra banda, hi haurà un milió d’euros per adquirir les finques on, més endavant, s’aixecaran prop de 90 habitatges de lloguer d’una promoció pública, una operació a la qual el consistori dona molta importància per la transcendència social que es preveu que tingui.

En conjunt, l’any vinent l’Ajuntament d’Olot tindrà un pressupost de 41,6 milions d’euros (un 10% més que l’actual), aprovat ahir de manera inicial pel ple, que ja es va fer de manera presencial. Només hi va donar suport l’equip de govern (JxCat, amb majoria absoluta), mentre que els tres grups de l’oposició (ERC, el PSC i la CUP) hi van votar en contra. La manca d’una planificació a mitjà i llarg termini, el fet que la futura promoció d’habitatges es concentri en un sol barri o un model de ciutat que no és el seu van ser alguns dels arguments que van esgrimir durant la sessió els portaveus de l’oposició. En canvi, la regidora d’Hisenda, Montse Torras, va qualificar el pressupost d’“ambiciós” i va afirmar que s’hi atenen moltes de les peticions fetes precisament pels grups polítics i els ciutadans.

Tributs

La taxa de la recollida d’escombraries s’apuja un 2,9% (equivalent a uns 5 euros de mitjana) per l’increment dels costos del servei. La resta de tributs queden igual, al marge de la pujada de l’IPC català (3,1%). Només l’equip de govern hi va votar a favor. Tant ERC com la CUP van votar-hi en contra, mentre que en aquest cas el PSC es va abstenir.

LA FRASE

Després de dos anys molt especials, és el primer pressupost normal d’aquest mandat
Pep Berga
ALCALDE D’OLOT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia