Infraestructures i serveis

Comencen a desmuntar les casetes de peatge de l’AP-7

Els treballs es van iniciar ahir a la Jonquera, Martorell, la Roca i Vila-seca

Les obres estan incloses en els contractes de conservació de les autopistes de l’Estat que van aixecar barreres l’1 de setembre

Les tasques de desmantellament de les platges de peatge de l’autopista AP-7 es van encetar ahir, tal com va explicar la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, a través del seu compte oficial de Twitter, on especificava que els treballs s’inicien als peatges de la Jonquera, Martorell, la Roca i Vila-seca. Les obres comencen després que, dijous passat, el Mitma anunciés la formalització de sis contractes per a la conservació i explotació de l’AP-7 i l’AP-2 a Catalunya en els trams que van quedar lliures de peatge l’1 de setembre passat. L’import conjunt de tots sis contractes és de 92 milions d’euros, amb una durada de dos anys amb possibilitat de prorrogar tres anys. Totes dues autopistes sumen 375 quilòmetres a Catalunya que, un cop han estat alliberats de peatge, el Mitma gestiona directament a través del seu programa de conservació i explotació de carreteres per mantenir-les en condicions òptimes per poder circular-hi. Cinc dels contractes corresponen al manteniment i explotació de les vies dividides en trams i de les onze àrees de servei que hi ha i un sisè és per al centre de gestió de vialitat i operacions de carreteres de Granollers, que centralitza i coordina les comunicacions, la gestió del trànsit, les incidències, el manteniment i la conservació dels cinc sectors.

El desmantellament dels peatges de les dues autopistes estatals s’inicia un mes després que la Generalitat encetés els treballs de retirada dels trams centrals dels peatges a les dues autopistes que són de la seva titularitat: la C-32 nord i la C-33, que van també van aixecar barreres l’1 de setembre. D’aquesta manera es volien minimitzar les afectacions als conductors.

LA XIFRA

92
milions d’euros
és l’import dels sis contractes de conservació i explotació de l’AP-7 i l’AP-2.

Treballs a la C-32 a Santa Susanna i a Arenys

Un cop retirats els peatges del tronc central de la C-33 a Mollet i de la C-32 nord a Vilassar, els treballs a les autopistes alliberades que formen part de la xarxa viària de la Generalitat se centren a les platges de peatges d’Arenys i Santa Susanna, que està previst que quedin desmantellats durant la primera quinzena de novembre. Aquestes actuacions tenen un pressupost d’uns 5 milions d’euros i formen part del contracte de manteniment d’aquestes vies, adjudicat per 8,4 milions el 31 d’agost passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia