Medi ambient

Possible observació d’un exemplar de llop a la Val d’Aran

Agents de Medi Ambient del Conselh Generau recullen mostres biològiques i aquestes seran examinades per la UAB

Tècnics i Agents de Medi Ambient del Conselh Generau d’Aran han recollit mostres biològiques i han examinat aquest dilluns el possible rastre d’un llop en una zona propera a la boca sud del Túnel de Vielha.

Tot plegat s’ha dut a terme després que, a les 7.45 hores i en plena nevada, el conductor d’una màquina llevaneu que treballava a la zona hagi observat un animal de gran envergadura travessant el riu Noguera Ribagorçana. Segons han explicat des del govern aranès, l’home ha pogut comprovar que tenia aspecte de llop i ha pres una fotografia abans que l’animal s’endinsés al bosc.

Les mostres han estat enviades a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i seran analitzades en el marc del programa LoupO.

Després dels primers treballs de seguiment del rastre i presa de mostres duts a terme pels Agents de Medi Ambient del Conselh Generau, tot semblaria apuntar que, efectivament, podria tractar-se d’un llop.

Probablement, segons indiquen des del govern aranès, podria tractar-se d’algun dels exemplars localitzats darrerament a l’Aragó. En cas que es confirmés l’ADN de les mostres biològiques obtingudes, aquest seria el primer exemplar de l’espècie detectat a la Val d’Aran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia