Administracions

Una plaça sobre el pàrquing del port de Palamós

S’estudia cobrir l’aparcament de la zona asfaltada, competència de Ports de la Generalitat, i generar, a part de més places d’aparcament, una gran plaça que connectaria amb la Planassa

El passeig del Mar de Palamós es podria ampliar fins a connectar amb la Planassa i guanyar una gran plaça si prospera la proposta de cobrir l’aparcament de la zona asfaltada i ampliar-lo per la zona de la Catifa. Aquesta és una de les propostes en què es treballa des de fa temps en el marc del que havia de ser el pla especial del port i que ara, amb la nova normativa, serà el pla director del port.

Aquesta és una proposta que permetria compensar la pèrdua d’aparcament, en eliminar-se la zona habilitada a terra –un requeriment de Costes de l’Estat–, i a la vegada, generar nous espais de passeig, creant noves sinergies. A més, la reforma del passeig, un tema que està en estudi i que l’equip de govern, d’ERC, pensa consultar a la població, també permetria guanyar places d’aparcament. Així mateix, i segons va publicar aquest diari, el projecte de fer properament un gran aparcament en altura a l’antic solar de la Cooperativa La Equitativa –que actualment ja fa aquest ús– generaria més places.

Converses amb Ports

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, ha explicat que els contactes amb Ports de la Generalitat han estat constants i, precisament, un dels objectius és poder incorporar tota la feina que s’ha fet fins ara, com per exemple el procés de participació ciutadana, dins de la tramitació. Puig es mostra confiat que la petició de l’Ajuntament serà atesa, davant la importància que té aquest instrument urbanístic que definirà els usos i dotarà de seguretat jurídica tota la zona. Aquesta situació, la de tramitar de nou tot el procés del que ha de ser el pla del port de Palamós, ha estat una conseqüència del fet de no aprovar-se el document inicial del pla especial del port abans que entrés en vigor la nova llei –llei 10/2019, de ports i de transports en aigües marítimes i continentals–. Això ha comportat que la tramitació hagi de tornar a començar. En la pràctica, es torna a la casella de sortida.

Un instrument reivindicat i imprescindible

El president de Foment Empresarial del Comerç i el Turisme de Palamós, Toni Bachiller, ha reclamat celeritat per enllestir el pla director del port. Bachiller es va queixar del seu retard i va recordar que en depèn el futur de moltes activitats econòmiques del municipi. Aquest estiu passat va fer cinc anys que l’Ajuntament de Palamós i Ports de la Generalitat van firmar el conveni per a la redacció d’aquest planejament, que en principi havia de durar un any i que ara s’ha de tornar a tramitar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia