Societat

Estrena de 45 nits amb llums de Nadal en 117 espais de Girona

L’Ajuntament recupera l’acte de decoració i promoció comercial, amb música, cercavila i l’obertura d’un mercat

L’Ajuntament de Girona recupera avui a la tarda –a les 17.50 h– l’acte d’encesa dels llums de Nadal, que no es va fer el 2020 a causa de la pandèmia. L’equip de govern, de Junts i ERC, destina 266.550,90 euros a instal·lar, mantenir i desmuntar els elements decoratius, segons consta en el contracte d’adjudicació a l’empresa Iluminaciones Ximénez SA. A partir d’avui durant 45 nits (fins al 6 de gener) hi haurà il·luminats 117 espais, repartits en 31 sectors.

“Volem que els carrers llueixin, i que el comerç sigui ben viu”, explica la regidora de Promoció Econòmica, Glòria Plana (Junts), en una nota de premsa municipal. L’acte és l’inici de la companya de Nadal, que coincideix amb el Black Friday (Divendres Negre) i la Black Week (Setmana Negra).

L’acte, retransmès en directe per TV Girona i que es podrà seguir de manera telemàtica a través del web de l’Ajuntament, inclourà amb una cercavila de la Girona Marxing Band, que començarà a les 17.15 h al carrer de la Creu. Després de l’encesa, l’alumnat de l’Escola de Música Moderna de Girona cantarà nadales. Posteriorment, a la plaça de la Independència hi haurà un berenar popular i l’inici del mercat de Nadal.

“Canvi de rumb”

Abans de l’encesa, hi ha prevista una protesta del moviment Rebel·lió o Extinció (17.45 h), que reclama “un canvi de rumb, estil de vida i consum”.

LA XIFRA

266.550
euros
és el cost de la instal·lació, el manteniment i el desmuntatge de les llums de Nadal de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia