Urbanisme

URBANISME

Montcada i Reixac inaugura el passeig fluvial al costat del Besòs

L’AMB i l’Ajuntament destinen 2,7 milions d’euros a reformar les cruïlles, construir un carril bici i crear miradors

L’avinguda de la Ribera de Montcada i Reixac s’ha reformat per convertir-se en un passeig fluvial a l’entorn del Besòs. L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament del municipi han inaugurat avui la transformació que ha tingut un cost de 2,7 milions aportats per les dues administracions i els fons europeus Feder. L’actuació, que s’ha allargat un any, afecta una superfície total de 7.650 m2.

Les principals intervencions que s’han dut a terme contemplen la transformació de cruïlles en àrees que són compartides entre vehicles, ciclistes i vianants; la creació de miradors al riu, que són balcons que connecten visualment el nucli urbà amb l’espai natural; la construcció d’un carril bici segregat de la circulació rodada i la col·locació de vegetació i arbrat, amb més de 1.000 exemplarsnous, per reforçar l’alineació de freixes existent, així com d’altres espècies presents en ambients riberencs que aporten regulació tèrmica i confort ambiental i fan augmentar la biodiversitat al llarg del passeig. Finalment, també s’han regularitzat les voreres i s’ha ampliat l’amplada del passeig per complir els criteris d’accessibilitat.

Aquest projecte, que forma part del Programa d’actuacions en paisatges naturals i urbans (PSG), compleix les quatre estratègies metropolitanes que inclouen la millora de la connexió entre els espais fluvials i les ciutat; la dignificació de l’espai públic, amb més qualitat paisatgística i un impuls a l’ús ciutadà; la potenciació de la mobilitat sostenible i l’ús de la bicicleta i la implementació del verd urbà com a mesura de mitigació de les illes de calor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]