Societat

Maten el gos salvatge que van confondre amb una lleona

Els agents havien muntat unes gàbies per capturar-lo tot i que l'animal no s'hi ha introduït en cap moment

Els agents rurals han abatut aquest dimecres al vespre el gos salvatge que diversos testimonis havien identificat inicialment com una lleona a la rodalia de la granja de Mas de la Menescala, a la Sénia (Montsià), després de quatre dies de recerca.

Els agents havien muntat unes gàbies per capturar-lo tot i que l'animal no s'hi ha introduït en cap moment. Tot seguit, han valorat la possibilitat d'anestesiar l'animal, però es temia perdre de vista el gos perquè els anestèsics tarden a fer efecte i amb la foscor de la nit hagués estat molt difícil tornar-lo a localitzar. Així, s'ha optat per abatre l'animal.

Segons ha informat el departament de Medi Ambient i Habitatge, l'exemplar és un mascle de pèl curt color canyella d'1,55 metres de llargada i 75 centímetres d'alt. Encara no s'ha confirmat la raça de l'animal però tot indica que seria un encreuament de races potencialment perilloses: dog o similar. L'animal no porta collar ni microxip. Els agents han comprovat que el gos presentava signes d’estar assilvestrat de fa temps i que tenia una ferida al coll i a les orelles.

L'animal es va veure per primera vegada el passat cap de setmana i almenys es va acostar dues vegades a aquesta granja.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.