Nova caserna a Gandesa al mateix lloc

Gandesa (Terra Alta) és una de les localitats de la demarcació de Tarragona on està previst que s'hi rehabiliti la caserna de la Guàrdia Civil. Tal com explica l'alcalde, Miquel Aubà, aviat s'enderrocaran les antigues instal·lacions, situades al carrer d'Assís Garrote, i posteriorment es tornaran a alçar al mateix emplaçament. Els càlculs del consistori són que a mitjan maig s'adjudicaran les obres, i que començaran a principi de juny.

Des de fa aproximadament un any, els efectius que eren a l'antiga caserna es van traslladar provisionalment als baixos de l'ajuntament, on fonts del cos afirmen que hi treballen sense problemes. A més, des del desplegament total dels Mossos a l'Ebre, els agents que operen al municipi s'han reduït, tot i que de manera poc significativa: abans eren 15 guàrdies –sense comptar-hi els comandaments–, mentre que avui dia en són 11.

A Flix, un possible equipament

Fa uns 10 anys, la caserna original que hi havia a Flix (Ribera d'Ebre) va tancar les portes ja que estava en bastant mal estat. A partir de llavors, el batlle, Pere Muñoz, relata que l'Ajuntament va cedir a la Guàrdia Civil un xalet a l'entrada del municipi –a baix hi havia les dependències policials i, a dalt, els habitatges–. Amb el traspàs de competències als Mossos, aquestes instal·lacions també van tancar. Segons Muñoz, encara no s'ha concretat quin ús s'hi podria donar, si bé no descarta fer-hi en un futur algun equipament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.