Monogràfics

ALMOSTER (Baix Camp)

Fira de l'Oli

D'alta qualitat

La collita d'olives a Almoster es presentava molt bé, però primer la sequera i després les fortes pluges han fet que la collita no tingui tant de rendiment i que els 90.000 quilos d'oli que es preveien produir aquest 2011 es quedin pràcticament en 70.000 quilos. Així ho explica el president de la cooperativa, Josep Canals, que hi afegeix: “Venem l'oli al mateix preu que fa cinc anys, a 4,40 euros el litre”. De moment, la crisi no ha afectat la venda d'oli d'aquesta cooperativa: “Produïm un oli que no s'enganxa a la gola, és molt fi i de molta qualitat, i la gent segueix apostant per l'oli de qualitat, per això el venem pràcticament tot al detall”, diu en Josep.

La festa

La diada començarà amb una rosta de pa, llonganissa o arengada, tot ben amanit amb oli nou. A partir de les 11 del matí tindrà lloc l'actuació del Ball de Bastons de l'Orfeó Reusenc, la cobla Ciutat de Reus oferirà sardanes i el Drac Socarrat es passejarà per la fira. Els qui ho desitgin podran visitar les instal·lacions del molí d'oli i també podran comprar oli del primer raig, que encara no ha estat filtrat i que és molt gustós.

4 de desembre. Al camp de futbol, de 9 a 14 h. Degustació, 2 euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.