Societat

Part de la solució contra la pobresa

Dirigida a la ciutadania per reforçar la base social de donants i socis

És l'element clau del model d'acompanyament de Càritas

Càritas Diocesana de Girona posa en marxa una campanya dirigida a tota la ciutadania per reforçar la base social i el compromís de socis i donants amb els projectes de lluita contra la desigualtat social. L'acció porta per lema “Sigues part de la solució contra la pobresa. Fes-te de Càritas!” i es difondrà durant dos mesos a través de la premsa, la ràdio, la televisió i internet, gràcies a la col·laboració d'un bon nombre de mitjans de comunicació de la demarcació. És una invitació a lluitar contra la desigualtat social i posa l'accent en els valors que articulen la tasca d'una institució amb una cinquantena de Càritas a la diòcesi i més de 2.500 voluntaris, que han permès atendre més de 23.000 persones en el darrer any.

Fer-se de Càritas com a donant és sumar, pertànyer a un gran grup humà de persones implicades en la construcció del bé comú. I és, també, una resposta a la crida a ser comunitat, que promou l'entitat a través de la campanya de sensibilització d'enguany. El fet de compartir és un element clau del model d'acompanyament de Càritas, caracteritzat per l'escolta, el diàleg i la cerca d'oportunitats per als més vulnerables. La campanya se centra en la imatge d'una mare i una filla a la llar, a les fosques, en una situació de pobresa i precarietat sobrevinguda, que és un fenomen molt freqüent en l'actualitat. Dolors Puigdevall, directora de Càritas, considera que “és una campanya que pot ser incòmoda, perquè la imatge presenta una realitat molt dura, però també inclou una crida a l'acció per revertir aquestes situacions de manera positiva”. Les aportacions de les persones sòcies i donants de Càritas es destinen a finançar programes i projectes per acollir i acompanyar les persones que pateixen exclusió social, que no poden accedir al dret bàsic a l'alimentació, a un habitatge digne o a una feina decent, els infants amb desigualtat d'oportunitats a l'escola i la gent gran que viu en solitud. Us animem a conèixer i ajudar-nos a difondre la campanya a través de www.caritasgirona.cat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró